SIMONA HALEP – SOFIA KENIN 6-3, 6-7, 6-4. Victorie chinuită la Australian Open 2019. Urmează Venus Williams

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea al AusOpen, după un meci epic cu Sofia Kenin

17 ian. 2019, 06:25
SIMONA HALEP – SOFIA KENIN 6-3, 6-7, 6-4. Victorie chinuită la Australian Open 2019. Urmează Venus Williams

UPDATE: Simona Halep, locul I WTA, finalista ediţiei trecute, a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-7 (5), 6-4, pe americanca Sofia Kenin, locul 37 WTA, în turul al doilea al Australian Open, după un meci intens, epuizant, de două ore şi jumătate.


SIMONA HALEP – SOFIA KENIN LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Simona Halep va avea o misiune dificilă şi în turul secund de la Australian Open, după ce a trecut în trei seturi, în primul tur, de Kaia Kanepi, scor 6-7, 6-4, 6-2.

 SIMONA HALEP – SOFIA KENIN LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT

– SIMONA HALEP – SOFIA KENIN 6-3, 6-7, 6-4

– SIMONA HALEP – SOFIA KENIN 6-3, 6-7, set pierdut de Simona la tie-break

– Simona se impune fără probleme în primul set 

UPDATE 08:30: Meciul maraton de peste 4 ore dintre Wawrinka și Raonic s-a încheiat în sfârșit. Canadianul s-a impus în 4 seturi, toate decise la tiebreak. Urmează meciul Simona Halep – Sofia Kenin.

Simona Halep, liderul la zi din clasamentul WTA, o va întâlni în turul al doilea de la Australian Open pe Sofia Kenin, locul 37 în ierarhia mondială. 

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au anunţat şi ora la care se va disputa partida din turul al doilea. Joi, după ora 06:00 (ora României), Simona Halep o va întâlni pe Sofia Kenin pe arena Rod Laver.

Partida este programată după alte două meciuri extrem de interesante, Viktoria Kuzmova – Elina Svitolina şi Stanislas Wawrinka – Milos Raonic. Aceasta va fi prima întâlnire directă dintre Simona Halep şi Sofia Kenin.

 SIMONA HALEP – SOFIA KENIN LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. 

Americanca Sofia Kenin e următoarea adversară a româncei. Jucătoarea în vârstă de 20 de ani a avut şi ea nevoie de set decisiv pentru a o depăşi în runda de debut pe rusoaica Veronika Kudermetova (111 WTA).

UPDATE, 16 ianuarie 2019, ora 09:10 – Duelul dintre Simona Halep şi Sofia Kenin se va desfăşura joi dimineaţă, după ora 06:00. Va fi meciul care va încheia sesiunea de dimineaţă şi care se va juca după şocul turului 2 de pe tabloul masculin, Stan Wawrinka – Milos Raonic.

Kenin se află pe locul 37 mondial şi a început în forţă noul an. După ce s-a oprit în optimi de finală la Auckland, a câştigat trofeul la Hobart. Americanca le-a învins pe rând pe Caroline Garcia, Ons Jabeur, Kirsten Flipkens şi Alize Cornet, iar în finală a trecut de slovaca Anna Karolina Schmiedlova.

Sofia Kenin are câte un trofeu la simplu şi la dublu în 2019
Este primul trofeu din carieră pentru Sofia Kenin, care şi-a trecut tot la început de an şi primul titlu WTA la dublu, la Auckland, unde a făcut pereche cu Eugenie Bouchard.

Locul pe care se află în prezent este cel mai bun din carieră pentru Kenin, care a încheiat anul trecut pe locul 52 în lume. Finalul lui 2017 o găsea pe poziţia a 113-a în ierarhia WTA.

Va fi primul duel direct dintre Simona Halep şi Sofia Kenin, care va avea loc, cel mai probabil, joi.

SIMONA HALEP – SOFIA KENIN LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. 

Simona Halep va juca pe arena Rod Laver. Înfruntarea cu Sofia Kenin este ultima din sesiunea de zi și e programată după meciul de pe tabloul feminin Viktoria Kuzmova – Elina Svitolina și duelul băieților dintre Stan Wawrinka și Milos Raonic.

KENIN, NOUA SENZAȚIE A TENISULUI AMERICAN

Sofia Kenin a trecut în runda inaugurală de rusoaica Veronika Kudermetova, scor 6-3, 3-6, 7-5. Sofia e într-o formă foarte bună, după ce s-a impus la Hobart la simplu, iar la dublu a câștigat turneul de la Auckland alături de Eugenie Bouchard.

Totodată, Hobart a reprezentat și primul titlu WTA cucerit de ea. De asemenea, Kenin a jucat de două ori în turul 3 la US Open 2017 și 2018.

Specialiștii americani în tenis o consideră pe Sofia Kenin o jucătoare care-și va face cât de curând apariția în top 10 WTA.

Americanca cu origini rusești, născută la Moscova, e la primul meci direct cu Simona Halep, însă are victorii importante cu jucătoare din top 10, în 2018: în sferturi la Mallorca cu Caroline Garcia și în turul 2 de la Wuhan cu Julia Gorges.

SIMONA HALEP – SOFIA KENIN LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Simona Halep, fană a lui Messi şi Cristiano Ronaldo, are un record de 89 atingeri la jonglat cu balonul

Simona Halep, nr. 1 mondial al tenisului feminin, a declarat într-un interviu pentru site-ul FIFA că este o pasionată a fotbalului, este o fană a jucătorilor Leo Messi şi Cristiano Ronaldo, iar recordul propriu la jonglat cu mingea este de 89 de atingeri.

”Iubesc fotbalul, a declarat Halep, care se află la Melbourne, unde are loc Australian Open. Tatăl meu nu a fost un jucător profesionist, dar îi plăcea fotbalul şi toată lumea mi-a spus cât de talentat era. Am jucat mult fotbal când eram copil, pe stradă, alături de fratele şi verişorii mei”.

Simona, finalistă anul trecut la Australian Open, a apreciat că abilitatea de a-şi menţine echilibrul este natural, iar la jonglatul cu mingea de fotbal, ”cred că recordul (meu) este cam de 89 de atingeri. Îmi place să joc toate sporturile şi poate am puţin talent şi coordonare pentru asta”.

Deşi a început tenisul la 4 ani, idolul Simonei din copilărie a fost Gheorghe Hagi.

”Gheorghe Hagi a fost eroul meu. Am fost încântată la culme când l-am întâlnit, pe când eram copil. Şi când am descoperit că el ştia cine sunt, nu mi-a venit să cred. L-am întâlnit la un meci al Stelei în Liga Campionilor. A fost foarte drăguţ. Mi-a dat câteva sfaturi”, a declarat Halep, 27 ani.

Simona Halep a adăugat că în prezent Leo Messi şi Cristiano Ronaldo sunt cei mai buni jucători din lume: ”Toată lumea vorbeşte despre Messi şi Ronaldo ca fiind cei mai buni şi vreau să spun că îi admir pe ambii. Sunt diferiţi, dar amândoi sunt sportivi foarte speciali”.

Simona Halep va juca joi în turul al doilea la Australian Open cu americanca Sofia Kenin.

SIMONA HALEP – KAIA KANEPI: 6-7, 6-4, 6-2, game, set şi meci, Simona, în turul secund la Australian Open 2019

Kanepi s-a impus în primul set cu scorul de 7-6, dar Halep a revenit în setul II și a câștigat cu 6-4. În setul decisiv, Halep a câștigat cu 6-2. 

În turul următor, Halep va juca cu a mericanca Sofia Kenin, locul 37 WTA,  cea care a întrecut-o, marţi, cu 6-3, 3-6, 7-5, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 111 WTA, venită din calificări, în turul I al Australian Open

SIMONA HALEP – KAIA KANEPI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT.

SIMONA HALEP – KAIA KANEPI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT: 6-7, 6-4, 4-2, break facut de Simona

SIMONA HALEP – KAIA KANEPI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT: 6-7, 6-4, echilibru în setul secund, decis cu un break în final

UPDATE: SIMONA HALEP – KAIA KANEPI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT: 6-7, SET DECIS LA TIE-BREAK 

Kaia Kanepi e vechiul coșmar al Simonei Halep, estona fiind cea care a eliminat-o pe Halep în primul tur de la US Open 2018, precedentul turneu de Mare Șlem, scor 6-2, 6-4. Cele două s-au mai întâlnit și la Doha 2014, când Simona s-a impus în trei seturi, 6-4, 3-6, 7-6 (5).

Simona Halep, abia revenită după accidentarea la spate care i-a dat peste cap ultimele luni din 2018, a disputat finala de anul trecut de la Australian Open, când a fost învinsă după un meci dramatic de Caroline Wozniacki, 3 WTA, scor 6-7, 6-3, 4-6. 

TRASEU VIRTUAL SIMONA HALEP:

  • Tur 1: Kaia Kanepi
  • Tur 2: Sofia Kenin
  • Tur 3: Venus Williams / Mihaela Buzărnescu
  • Optimi: Serena Williams
  • Sferturi: Karolina Pliskova
  • Semifinale: Naomi Osaka / Elina Svitolina
  • Finală: Angelique Kerber / Caroline Wozniacki

SIMONA HALEP – KAIA KANEPI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT: Revanşa!

Pentru Simona, aceasta reprezintă ocazia perfectă pentru a se revanșa în fața sportivei din Estonia, după ce jucătoarea de 33 de ani a învins-o fără drept de apel la US Open 2018, în prima rundă. A fost atunci 6-2, 6-4 pentru Kanepi, care a dominat-o pe cea mai bună jucătoare a lumii la toate capitolele.

Scorul la capitolul directe este 1-1. Înainte de US Open, Simona o bătuse pe Kanepi, în 2014, la Doha, cu 6-4, 3-6, 7-6. Românca de 27 de ani s-a impus apoi în competiție, după o finală câștigată cu 6-2, 6-3, în fața lui Angelique Kerber.

SIMONA HALEP – KAIA KANEPI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Cum poate pierde Simona poziția de lider mondial

Tot Kerber este una dintre cele 9 jucătoare care o pot detrona pe Simona Halep în clasamentul WTA, la finalul turneului de la Australian Open. Pentru a fi sigură că nu pierde fotoliul de lider, ”Simo” trebuie să prindă finala competiției de la Antipozi și ”Angie” să nu câștige trofeul.

Angelique Kerber, Sloane Stephens, Elina Svitolina, Naomi Osaka şi Petra Kvitova sunt jucătoarele care luptă pentru a-i lua locul 1 Simonei. Mai jos am făcut calcule pentru jucătoarele aflate în urmărirea Simonei. În prima coloană am trecut ce puncte au acestea de apărat, pentru ca apoi să notăm ce fază trebuie să atingă pentru a avea şanse mari să urce peste Halep.

  • Angelique Kerber (780 puncte de apărat / are nevoie cel puţin de semifinale pentru a avea şanse la primul loc WTA)
  • Caroline Wozniacki (2000 puncte / victorie)
  • Sloane Stephens (10 puncte / sfert de finală)
  • Elina Svitolina (430 puncte / semifinală)
  • Naomi Osaka (240 puncte / sfert de finală)
  • Petra Kvitova (10 puncte / semifinală)
  • Karolina Pliskova (430 / finală)
  • Kiki Bertens (130 / finală)
  • Aryna Sabalenka (10 / victorie, condiţie Halep să nu treacă de primul tur)
 

SIMONA HALEP – KAIA KANEPI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT.  Probleme mari pentru Kaia Kanepi

Chiar dacă Simona Halep nu a mai învins pe nimeni din semifinalele de la Cincinnati (18 august 2018), adversara ei are probleme și mai mari.

Kanepi s-a accidentat după US Open şi nu a mai evoluat deloc. Confruntarea cu Halep va fi prima sa dispută din 2 septembrie 2018 până acum.

În aceste condiţii, chiar dacă şi Halep are nevoie de meciuri în picioare pentru a fi cât mai aproape de forma optimă, Simona nu va avea un handicap din acest punct de vedere în duelul contra lui Kanepi.

SIMONA HALEP – KAIA KANEPI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Parcursul posibil al Simonei la primul Grand Slam al anului

  • Kaia Kanepi – turul 1
  • Sofia Kenin – turul 2
  • Venus Williams/Mihaela Buzărnescu – turul 3
  • Serena Williams – optimi
  • Karolina Pliskova – sferturi

SIMONA HALEP – KAIA KANEPI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT.  Simona, relaxată înainte de primul meci

Întrebată care e diferenţa dintre anul trecut, când a făcut un turneu mare, câştigând două meciuri în prelungirile decisivului, înainte de o nouă bătălie epică, în finală, cu Wozniacki, constănţeanca a vorbit despre liniştea dată de câştigarea Roland Garrosului.

„E o mare diferenţă faţă de anul trecut. Pot să spun că mi-am atins marele obiectiv. Am câştigat o finală de Grand Slam şi pot să mă consider un număr unu mondial legitim. V-am spus acum un an că nu mă simt complet confortabil pe prima poziţie fără un turneu de Mare Şlem în palmares. Sunt fericită acum, totul a decurs cum am vrut şi sunt mult mai relaxată. Încerc doar să îmi îmbunătăţesc jocul pentru a fi la un nivel cât mai înalt în viitor”, a spus Simo, la conferinţa de presă de dinaintea debutului de la Australian Open.

Halep Australian Open. Simona se antrenează alături de Darren Cahill

Florin Segărceanu este cel care supervizează antrenamentele Simonei Halep, dar fanii au avut parte de o mare surpriză. Darren Cahill a venit și el la câteva ședințe de pregătire, chiar dacă cei doi au anunțat despărțirea la finalul lui 2018.

Chiar la începutul lui 2019, ”Simo” a recunoscut că a păstrat o relație foarte bună cu australianul, care o ajută și după despărțire.

”Discutăm des, în cam toate zilele. Îi cer sfaturi şi mi le acordă. Am discutat şi în pauza competiţională. Nu e la fel ca înainte pentru că nu mai e antrenorul meu, însă suntem prieteni buni şi ăsta e cel mai important lucru. Ultimii patru ani cu Darren au fost şi cei mai buni patru ani din cariera mea”, a spus Halep.