Simona Halep, sub lupa Tennis Magazine: „O bună parte din greutatea sa o reprezintă inima”. Care e cauza insucceselor Simonei

Majoritatea specialiştilor o consideră pe Simona Halep cea mai bună jucătoare de zgură, iar revista Tennis Magazine i-a dedicat ultimul număr liderului WTA.

04 mai 2018, 11:05
Simona Halep, sub lupa Tennis Magazine: „O bună parte din greutatea sa o reprezintă inima”. Care e cauza insucceselor Simonei

Simona Halep, în faţa celui mai mare test de până acum„, este titlul de pe coperta Tennis Magazine, unde se află chipul Simonei. Autorul articolului încearcă să explice eşecurile înregistrate până acum de româncă în tentativa de a câştiga un turneu de Mare Şlem şi prin dimensiunile fizice. „E uşor de constatat de ce a avut necazuri încercând să dărâme uşa. Halep măsoară doar 1,68 metri, dar cu umerii săi înclinaţi şi cu constituţia fragilă pare chiar mai mică. Greutatea ei oficială este de 60 de kilograme, dar rezultatele demonstrează că o bună parte din această greutate o reprezintă inima„, a scris jurnalistul Peter Bodo.

Citeşte şi WTA Madrid. Meciuri de foc pentru românce, Begu-Ostapenko, Buzărnescu-Şarapova. Cu cine joacă Simona Halep

Totuşi, specialistul Tennis Magazine a identificat altă cauză principală pentru insuccesele Simonei. „În mod absolut ironic, lipsa principală a Simonei nu are legătură cu dimensiunile ei. În ciuda entuziasmului şi a eticii muncii neîntrerupte, Halep nu a fost niciodată luptătoarea necomplicată şi fericită. A purtat o bătălie îndelungată împotriva unei negativităţi adânc înrădăcinate. Aceasta a făcut-o uneori să dea mai puţin decât se aştepta de la ea şi i-a determinat pe unii critici să o considere nesigură sau, şi mai rău, o cauză pierdută„, a continuat autorul articolului citat de Libertatea.

Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) se află la Madrid, acolo unde va încerca să-şi apere trofeul câştigat în ultimii doi ani. Turneul din capitala Spaniei este penultima repetiţie înainte de Roland Garros (21 mai – 10 iunie), competiţie la care românca va încerca să se impună după două finale pierdute (2014, 2017).