Simona Halep, în Top 10 al celor mai dominanţi sportivi din 2018. I-a devansat pe Lewis Hamilton, Djokovic şi LeBron James

ESPN a realizat un top al celor mai buni sportivi care au dominat sportul pe care-l reprezintă în anul 2019, iar Simona Halep a fost clasată pe locul 9 în lume.

12 dec. 2018, 07:36

Mai mult, Simona Halep este pe primul loc în tenis, devasând figuri importante ale sportului alb precum Novak Djokovic, numărul 1 mondial ATP.

Acesta a fost anul în care Simona Halep a erupt în sfârșit, câștigând primul ei turneu de Grand Slam la Roland Garros, după ce a pierdut finala de la Australian Open. Ea a început și încheiat anul în calitate de lider mondial, înregistrând un bilanț de 46 de victorii, 11 înfrângeri și alte trei turnee câștigate – și a făcut asta cu unul dintre cele mai bune jocuri de retur din tot tenisul.

Halep şi-a folosit uimitorii bicepşi pentru a câştiga 49,6% din game-urile la primire, cel mai mare procentaj din WTA. A fost, de asemenea, letală și cu serviciul, reuşind 108 aşi. Dar pe lângă toate aceste aspecte, dominaţia ei de la un capăt la altul i-a asigurat locul pe această listă„, este motivația jurnalistului american Sachin Dave Chandan, legată de prezența Simonei Halep pe lista „Dominant 20”.

Topul a fost realizat cu ajutorul unei metode statistice dezvoltate de jurnalistul ESPN Peter Keating şi include sportivii care au dominat sportul în ultimele 12 luni.