Simona Halep va părăsi clasamentul WTA, după ce a fost „distrusă de ITIA”: „M-au ucis ca jucătoare profesionistă”

Simona Halep va părăsi clasamentul WTA după turneul de la Montreal. Sportiva noastră este încă în așteptarea unui verdict, deși acesta ar fi trebuit să fie anunțat în aproximativ două săptămâni de la audieri.
Filip Stan
19 iul. 2023, 12:20
Simona Halep va părăsi clasamentul WTA, după ce a fost

Simona Halep va părăsi clasamentul WTA. Jurnaliștii de la Tennis World USA titrează: „Simona Halep va părăsi clasamentul WTA, după ce a fost ‘ucisă’ de ITIA”. Ei fac referire la mesajul postat de fostul lider WTA și la faptul că sportiva noastră va dispărea în curând din TOPUL WTA.

Să nu fiu lăsată să particip la niciun turneu 8 luni de zile. Acum știu că am ratat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Ca să nu mai spun că am pierdut toate punctele și poziția din clasamentul WTA. Nu doar că mi-au ‘ucis’ reputația, ci și pe mine ca jucătoare profesionistă.„, scria Simona Halep, într-un mesaj postat pe Instagram pe 24 mai.

Conform noului clasament WTA, Simona Halep a coborât un loc şi este acum pe 55. Ea va părăsi ierarhia, după ce va ajunge la 0 puncte. Acest lucru se va întâmpla după turneul de la Montreal (9-15 august), pe care sportiva noastră l-a câștigat în 2022.

Jucătoarea din Constanța va rata întrecerea din Canada și nu își va putea apăra punctele câștigate anul trecut. Astfel,”Simo” va ajunge „pe 0” și va ieși din TOPUL WTA.

Simona Halep, în plin scandal de dopaj, a dat vestea pe Instagram
„Când va reveni pe teren, Simona Halep va fi nevoită să adune puncte din turneele ITF sau grație unor wild-card-uri, așa cum plănuiește să facă și Caroline Wozniacki, care a decis să revină pe teren.”, scriu jurnaliștii de la Tennis World USA.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat în timpul US Open, în august 2022. Această moleculă interzisă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în primul caz, conform AFP.

Simona Halep, lovitură teribilă după scandalul de dopaj, anunţ oficial de la WTA. Primul mesaj al campioanei

Halep a comentat acest anunţ pe contul său de Instagram, jucătoarea în vârstă de 31 de ani spune că trăieşte ”cel mai negru coşmar” din viaţa sa de la anunţul suspendării, pe 7 octombrie, şi denunţa o formă de „hărţuire” din partea ITIA, pe care o acuză că a încercat să demonstreze că e vinovată de ceva ce nu a făcut niciodată.

Simona Halep (31 de ani, 55 WTA) este în așteptarea unui verdict pozitiv, după ce, la finalul lunii iunie, a fost audiată în procesul de dopaj la tribunalul Sport Resolutions de la Londra.

Cazul Simonei datează încă din luna octombrie a anului trecut, când fostul lider al clasamentului WTA a fost depistat pozitiv la substanța Roxadustat, la testele efectuate la US Open 2022. Până acum, în toate intervențiile pe care le-a avut în spațiul public, sportiva româncă a pledat nevinovată la acuzele lansate de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Dacă, totuși, va fi găsită vinovată, Halep ar putea primi o suspendare de 4 ani din tenis. De asemenea, în cazul unui rezultat negativ, punctele obținute de tenismena noastră vor fi șterse din clasamentul WTA în luna septembrie.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei. E adorată de români, iar bugetul e unul prietenos
Capital.ro
Ungurii ne dau clasă. Succes imens chiar în inima României. Ce au făcut în Transilvania
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Anunțul zilei! Ai 6 luni la dispoziție să soliciți mai mulți bani de la Guvern
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Dan Negru se agață de suferința lui Florin Piersic. Nu se obișnuiește cu anonimatul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză completă iunie 2024
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Apar noi ajutoare pentru persoanele cu dizabilități: Ministrul Muncii „Pot fi construite de la zero servicii sociale care să susţină aproape 5.000 de persoane cu dizabilități să aibă un trai independent.”
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți proprietarii de terenuri. Legea se aplică peste tot în România
StirileBZI
Se dau salarii de 6.000 de lei în România! Ce condiții trebuie să îndeplinești
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sfinții Împărați Constantin și Elena: Pomană pentru cei adormiți și ajutor pentru cei în nevoie
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'