Simona Halep, calificare triumfală în optimi, la Australian Open 2021. A pierdut doar patru game-uri cu Veronika Kudermetova

Simona Halep a câştigat cu 6-1, 6-3 meciul cu rusoaica Veronica Kudermetova, jucat vineri dimineaţă, în turul trei de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Partida a durat 79 de minute.

12 feb. 2021, 09:48
Simona Halep, calificare triumfală în optimi, la Australian Open 2021. A pierdut doar patru game-uri cu Veronika Kudermetova

SIMONA HALEP – VERONIKA KUDERMETOVA 6-1, 6-3

. Toate favoritele s-au impus vineri la Melbourne, începând cu Marketa Vondrousova, care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, şi continuând cu Arina Sabalenka, Garbine Muguruza sau Serena Williams. Ultima dintre ele a fost Simona Halep, care a câştigat fără drept de apel prima partidă jucată în circuitul WTA contra rusoaicei Kudermetova. De altfel, pe cât de dificilă i-a fost calificarea în turul trei, cu Alja Tomljanovic, pe atât de uşor i-a fost vineri să treacă în optimi.

Simona a început agresiv şi a cedat un singur game din primele cinci, preluând autoritar conducerea cu 4-1 pentru ca primul set să şi-l adjudece cu 6-1. La începutul setuluzi secund, Halep a fost pusă în dificultate în câteva rânduri, iar Kudermetova a reușit două break-uri şi a preluat conducerea cu 3-2. A urmat apoi un al șaselea game extrem de echilibrat câștigat însă de Simona. Ulterior, erorile au trădat-o din nou pe Kudermetova iar Halep a preluat conducerea și în setul secund cu 4-3, iar în cele din urmă Simona a reușit break-ul și s-a calificat în optimile de finală ale Australian Open. Următoarea adversară i se va alege în urma partidei dintre poloneza Iga Swiatek şi franţuzoaica Fiona Ferro.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi cu 130 puncte WTA. Pentru optimi, premiul este de 320.000 de dolari australieni (204.000 de euro) şi 240 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a AusOpen, Halep a fost eliminată în semifinale de spaniola Garbine Muguruza, scor 7-6 (8), 7-5. Cea mai bună performanţă a jucătoarei române la Antipozi a fost disputarea finalei ediţiei din 2018, când a fost întrecută de daneza Caroline Wozniacki, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4.

Click aici pentru a vedea Simona Halep – Veronika Kudermetova

Simona Halep este şi ea favorită la calificarea în optimi, casele de pariuri dându-i o cotă în jur de 1,40 la victorie, în timp ce adversara sa are cotă medie de 2,8.

Citeşte şi AUSTRALIAN OPEN 2021. Capăt de drum pentru Sorana Cîrstea, a fost eliminată în turul trei

Ca o dezvăluire inedită, Simona Halep are o jucătoare de care îi este frică, mai ales atunci când vine vorba de primele tururi ale turneelor de Grand Slam. Darren Cahill susţine că eleva lui îşi doreşte să o evite pe Kaia Kanepi, cea care a eliminat-o la Australian Open pe campioana en-titre, Sofia Kenin. „De fiecare dată când ajungem la un turneu, mai ales la unul major, Simona mă întreabă „Unde e Kanepi?””, a dezvăluit Cahill.

Halep și Kudermetova nu s-au întâlnit până acum niciodată în circuitul WTA, la simplu. Au jucat o dată una împotriva celeilalte în proba de dublu, la Praga, în 2020. Partida Simona Halep / Barbora Strycova – Veronika Kudermetova/Anastasia Pavlyuchenkova s-a încheiat 3-6, 6-3, 8-10. ”Nu cred că am mai jucat cu Veronika Kudermetova. Va fi o nouă provocare, o să o urmăresc niște filmulețe cu ea, aşa procedez de obicei. Dacă sunt la 100% din capacitate, pot să câştig”, a spus Simona Halep despre viitoarea ei adversară, imediat după victoria din turul anterior, cu Ajla Tomljanovic.

Citeşte şi Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu, eliminate în primul tur al probei de dublu de la Australian Open 2021