SIMONA HALEP – VICTORIA AZARENKA 7-6, 6-2 în „optimi” la WIMBLEDON 2017. „Sfert” cu Johanna Konta

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon după ce a trecut în "optimi" de Victoria Azarenka, fost lider mondial, scor 7-6 (7-3), 6-2. Va juca în sferturile de finală, marţi, cu Johanna Konta, locul 7 WTA și favorită a gazdelor.

10 iul. 2017, 14:54
SIMONA HALEP – VICTORIA AZARENKA 7-6, 6-2 în „optimi” la WIMBLEDON 2017. „Sfert” cu Johanna Konta

Simona Halep va deveni nr. 1 WTA dacă va trece de Johanna Konta în sferturile de finală, după ce, tot luni, Angelique Kerber a fost eliminată Garbine Muguruza.

Primul set a fost unul echilibrat. Cele două și-au pierdut de câte două ori serviciul, iar de la 4-4 s-a mers cap la cap până în tie-break, unde Simona a fost mai agresivă și a reușit să se impună cu 7-3.

Setul secund a început mult mai bine pentru româncă, numărul 2 WTA având 3-0 după doar câteva minute. Game-ul numărul 4 a fost cel mai echilibrat, a durat mai bine de 8 minute și a fost câștigat tot de Simona.

În cele din urmă Halep și-a adjudecat setul clar, scor 6-2 și va juca împotriva britanicei Johanna Konta. Partida este decisivă și pentru locul 1 WTA. Dacă Simona se va impune, atunci va deveni noul lider WTA.