Simona Halep, victorie la Australian Open. A spulberat-o pe Danka Kovinici în două seturi fulger. Cu cine va juca în optimi VIDEO

Simona Halep (locul 15 WTA) s-a calificat pentru a şaptea oară în optimile de finală ale Australian Open, după ce a învins-o, sâmbătă, pe muntenegreanca Danka Kovinici (locul 98 WTA), cu scorul de 6-2, 6-1.

22 ian. 2022, 08:02
Simona Halep, victorie la Australian Open. A spulberat-o pe Danka Kovinici în două seturi fulger. Cu cine va juca în optimi VIDEO

După victorie din turul al treilea al Australian Open, Simona Halep a declarat că este foarte mulţumită de modul în care a jucat.

Simona Halep a făcut un nou meci solid la Melbourne Park, ceea ce confirmă forma bună în care se află. În turul al treilea a întâlnit-o pe Danka Kovinici (locul 98 WTA), o jucătoare muncitoare din Muntenegru care e lipsită, însă, de anvergura unei campioane.

Citeşte şi: Simona Halep, culoar uşor spre semifinalele Australian Open 2022. Eliminări surpriză în turul al treilea al turneului

Muntenegreanca de 27 de ani a reuşit uneori puncte spectaculoase, însă a fost depăşită clar de Simona Halep, cel mai probabil şi din cauza efortului depus în meciul precedent de la Australian Open, când s-a impus în faţa Emmei Răducanu, în trei seturi disputate, potrivit News.ro.

Fost lider WTA, Simona Halep a etalat pe John Cain Arena acelaşi joc ofensiv arătat în acest an în Australia. Agresivă de pe fundul terenului, şi-a ţinut rivala în mişcare cu diagonale precise şi cu lovituri variate. Serviciul a mai supărat-o din când în când şi românca nu s-a menajat. „Serviciul ăsta e praf”, a spus ea după o dublă greşeală, în setul I.

Simona Halep, neînvinsă de opt meciuri consecutive. Cu cine va juca în optimile Australian Open

Simona Halep este neînvinsă în 2022. Până acum, ea a câştigat opt meciuri consecutive. De asemenea, jucătoarea română nu a cedat vreun set la primul grand slam al anului.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu Alize Cornet din Franţa, locul 61 WTA, care a întrecut-o, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2, pe Tamara Zidansek din Slovenia, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 29. Cornet a revenit de la 1-4 cu două break-uri, în setul al doilea.

Halep şi Cornet s-au mai întâlnit de patru ori până acum şi jucătoarea franceză conduce cu 3-1. Însă ultima lor partidă a avut loc în 2015, când Cornet s-a impus cu 7-6 (6), 6-3, în turul I al turneului de la Madrid.

Citeşte şi: Ciprian Marica, reacţie incredibilă după acuzele groaznice ale lui Ilie Năstase. Fostul fotbalist s-a ales cu o plângere penală

Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open. Câţi bani primeşte

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi cu 240 de puncte. WTA.

Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne Park, fiind întrecută în ultimul act de Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4. La ediţia din 2021, românca a fost eliminată în sferturi de Serena Williams, cu 6-3, 6-3.