Simona Halep vrea răzbunare! Cum și-a propus să se „lupte” cu compania farmaceutică de la care a luat medicamentul contaminat: „Acesta va fi finalul lor”

Simona Halep este în plin scandal de dopaj, fiind suspendată pentru mai mulți ani de la marile competiții din lume. Sportiva este hotărâtă să obțină dreptate și să se lupte cu compania farmaceutică care produce medicamentul contaminat. Iată cum plănuiește să facă acest lucru.

29 sept. 2023, 16:22
Simona Halep vrea răzbunare! Cum și-a propus să se „lupte” cu compania farmaceutică de la care a luat medicamentul contaminat: „Acesta va fi finalul lor”
Simona Halep vrea răzbunare! Cum și-a propus să se „lupte” cu compania farmaceutică de la care a luat medicamentul contaminat: „Acesta va fi finalul lor”

Simona Halep are două suspendări de patru ani! Românca a fost suspendată patru ani, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat și s-au sesizat nereguli cu pașaportul său biologic. Din acest motiv, conform unor surse din cadrul TAS, Simona Halep are două suspendări de patru ani, câte una pentru fiecare încălcare a codului antidoping, iar cele două pedepse s-au contopit într-una singură.

Citește și: Simona Halep, încurajată de fostul şef al SRI. „Eu nu mi-am recăpătat funcţia sau anii pierduţi, dar mi-am salvat demnitatea şi reputaţia!”

Acum, sportiva este hotărâtă să își facă dreptate, motiv pentru care a decis să dea în judecată firma din Canada care produce suplimentul contaminat. Simona Halep cere despăgubiri uriașe, care sunt estimate la aproximativ zece milioane de dolari.

Avocatul lui Halep a anunțat că procesul de despăgubiri pe care l-a intentat românca le poate termina afacerea canadienilor.

„Firma a venit ca martor adus de ITIA. De la început, depozițiile lor au fost în linie cu ITIA, cu acuzarea din caz. Ce să spună? Adevărul e însă acela că ei au o mare problemă și o să aibă în continuare. Cum să livrezi un supliment contaminat și să susții că nu e contaminat. Probabil că acesta va fi finalul lor în această afacere”, a declarat avocatul jucătoarei de tenis, Bogdan Stoica, pentru gsp.ro.

Apărătorul Simonei a dezvăluit că suplimentul pe care românca a dat vina pentru contaminare i-a fost livrat la hotel înainte de US Open.

„Există discuții pe Whatsapp și pe alte mijloace ale celor de la Academie cu un un om de la distribuția firmei canadiene. Trei produse, printre care și colagenul, au fost livrate din Canada la hotelul de la New York unde stătea Simona. Celelalte două produse, un electrolit și o proteină, nu au fost contaminate. Înțelegem că au fost produse în altă fabrică”, a adăugat Bogdan Stoica.

Compania canadiană are însă un argument puternic pentru care refuză să îi dea bani Simonei: tribunalul Sport Resolutions a concluzionat că substanța de Roxadustat găsită în corpul lui Halep nu putea proveni doar din suplimentul KETO MCT, notează Tennis-Infinity.

„Compania în cauză, Schinoussa Superfood, cu sediul în Canada, nu a făcut încă comentarii despre proces. Însă, a transmis că, în timpul procesului, instanța a acceptat afirmațiile lui Halep că a luat suplimente contaminate, dar cantitatea găsită nu ar fi putut proveni din doza ei de supliment. Suspiciuni suplimentare cu privire la neregulile sale din pașaportul biologic nu au făcut decât să întărească decizia instanței de a o suspenda pe jucătoare”, scrie sursa citată.

Citește și: Simona Halep, din nou pe terenul de tenis! Cum a păcălit suspendarea de patru ani, imaginile momentului VIDEO