SIMONA HALEP LIVE ROLAND GARROS: Aproape de performanţa vieţii

Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, va juca, miercuri, de la ora 15.00, în compania rusoaicei Svetlana Kuzneţova, locul 28 WTA şi cap de serie 27, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, informează site-ul oficial al competiţiei.

04 iun. 2014, 07:58
SIMONA HALEP LIVE ROLAND GARROS: Aproape de performanţa vieţii

SIMONA HALEP – SVETLANA KUZNETSOVA LIVE UPDATE. 

SIMONA HALEP primeşte sute de mesaje de încurajare pe Facebook înaintea meciului cu Svetlana Kuznetsova: 

„Respect, Simona!

Avem incredere in tine!

E un sentiment incredibil sa fiu in sferturi la ROLAND-GARROS, dar trebuie sa raman concentrata pe ce am de facut in continuare.
 
Este vremea ta timpul tau sa demonstrezi talentul tau orice s-ar intampla suntem alaturi de tine te sustinem si suntem mandri de tine succes.
 
Bafta multa! Se poate.
 
eu ii tin pumnii stransi , ca de fiece data, este oricum campioana noastra….sincer cred ca are sanse sa o invinga pe rusoaica…SUCCES SIMONA
 
Suntem alaturi de tine Simona! Doamne-ajuta!
 
SIMONA HALEP, declaraţia cu care i-a cucerit definitiv pe români
 
Tenismena noastra a declarat ca n-are de gand sa plece din Romania, pentru ca isi iubeste tara. 
„Romania este o tara mica, dar foarte placuta. Suta la suta am fost formata in tara mea, acolo sunt multi antrenori valorosi. Imi iubesc tara si voi ramane acolo”, a spus Simona Halep
 
SIMONA HALEP şi fenomenul „Halapeno”

Simona Halep s-a ales cu o poreclă de la americani după ce a trecut cu 6-4, 6-3 de Sloane Stephens  pentru un loc în sferturi. “Halapeno” îi spun acum americanii fenomenului crescut la Constanţa, în România.

Porecla româncei face aluzie la ardeiul foarte iute, jalapeno, care provine din Mexic şi care le place la nebunie americanilor.

Mai în glumă, mai în serios, Halep a spus că nu mânâncă deloc picant din cauza unor probleme cu stomacul însă îi place noua poreclă.

ora. 11.30: SIMONA HALEP este favorită clară la casele de pariuri în disputa cu Svetlana Kuzneţova, cota sa fiind de 1,45. De asemenea, cota ca SIMONA HALEP să câştige primul set al meciului este de 1,5, în timp ce o victorie cu 2-0 la seturi a compatrioatei noastre este cotată cu 2-1. În schimb, succesul cu 2-1 al Simonei are cotă.

Simona Halep nu a speriat-o pe Svetlana Kuzneţova, cap de serie numărul 27: „Simona este un adversar dificil, foarte puternic. Va fi un meci greu, dar abia aştept să joc împotriva ei. Am învins-o la Stuttgart în acest an, mi-am luat revanşa după înfrîngerea de la Roma de anul trecut. Ea joacă mult mai bine acum şi cred că va fi un meci frumos”, a spus Kuzneţova la conferinţa de presă de la finalul partidei.

SIMONA HALEP a strâns, înainte de turneul de la Roland Garros, o avere de 3,473,304 de dolari numai din tenis, dintre care 1,433,659 doar în acest an. O dată cu calificarea în sferturile competiției, Simona și-a asigurat un cec în valoare de 220.000 de euro. Va mai lua încă 192.500 de euro dacă o bate pe Kuznețova. În cazul în care va cîștiga finala va pleca acasă cu un total de 1.650.000 de euro! 

ora.11.00: Pe lângă banii pe care îi cîștigă exclusiv prin evoluțiile sale, Simona a început să scoată bani frumoși și din publicitate. Primul contract major din cariera ei a fost semnat cu Adidas, care îi oferă echipamente de joc și sume consistente la fiecare turneu unde participă. Și în țară este bătaie mare pe Halep! Avînd în vedere că este un brand din ce în ce mai puternic și este o fată extrem de serioasă, mai multe companii de la noi din țară au intrat pe fir, scrie Fanatik. Acestea o așteaptă să revină în România după turneul de la Roland Garros pentru a negocia cu Halep pachete individuale de publicitate. Așa că am putea să o vedem pe numărul 4 mondial făcînd reclamă la ulei, hypermarketuri sau chiar la pastă de dinți.

ora 10.00: Eurosport, televiziunea care deţine drepturile tv pentru Roland Garros, a anunţat programul meciurilor. Simona Halep va juca în primul meci al zilei, de la ora 15:00.

ora 9.00: Simona Halep ar putea să o aibă adversară pe Maria Şarapova în finală. Sportiva rusă Maria Şarapova, numărul 8 mondial şi finalistă anul trecut, s-a calificat, marţi, în semifinale la Roland Garros, după ce s-a impus, scor 1-6, 7-5, 6-1, în meciul cu spaniola Garbine Muguruza, locul 35 WTA.

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, va juca în sferturile de finală ale turneului de la Roalnd Garros cu rusoaica Svetlana Kuzneţova (N. 27), care a dispus, luni, în optimi, de Lucie Safarova (Cehia/N. 23), cu 6-3, 6-4.

SIMONA HALEP, a patra favorită a turneului, dar principalul cap de serie rămas în cursă, a învins-o luni pe americanca Sloane Stephens (N. 15), cu 6-4, 6-3.

Partida, prima a zilei, va avea loc de la ora 15.00 pe terenul secund, Arena Suzanne Lenglen, la aceeaşi oră urmând să se dispute şi meciul dintre italianca Sara Errani (locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10) şi sportiva germană Andrea Petkovic (locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28), programat pe terenul principal, Philippe Chatrier. Învingătoarele din aceste partide se vor lupta pentru un loc în finala de sâmbătă.

Halep s-a calificat, luni, în premieră, în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam la Roland Garros, după ce a trecut de Sloane Stephens, scor 6-4, 6-3, iar miercuri va juca pentru accederea în penultimul act în compania Svetlanei Kuzneţova, fost număr 2 mondial (septembrie 2007), care a depăşit-o, în optimi, pe jucătoarea cehă Lucie Safarova, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 23, cu scorul de 6-3, 6-4.

Kuzneţova, care va împlini 29 de ani la 27 iunie, a câştigat în 2009 turneul de la Roland Garros, iar în 2004 US Open.

Simona Halep şi Svetlana Kuzneţova (locul 28 WTA) s-au întâlnit de patru ori până în prezent, împărţindu-şi victoriile. În 2011, la Miami, în turul I, Kuzneţova a câştigat cu 6-0, 6-4.

În acelaşi an, la Toronto, tot în turul I, Halep a câştigat cu 4-6, 6-4, 6-3, la fel ca la Roma, în prima manşă, când scorul a fost 6-1, 6-1, pentru sportiva din Constanţa.

Ultima partidă, disputată în turul doi la Stuttgart, în luna aprilie, a revenit sportivei din Rusia, cu scorul de 7-5, 7-6 (4).