Simona Halep, încă o dovadă că a fost cea mai bună în 2018. Are cel mai bun procentaj de victorii

Simona Halep va termina pe primul loc în clasamentul mondial pentru al doilea an la rând. Sezonul foarte bun al numărului 1 WTA se reflectă şi în statistică.

06 nov. 2018, 14:29
Simona Halep, încă o dovadă că a fost cea mai bună în 2018. Are cel mai bun procentaj de victorii

Simona Halep are cel mai bun procentaj de victorii în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA) în 2018, de 80,7%. Simona Halep, care a participat la doar 17 turnee, a obţinut 46 de victorii şi a pierdut 11 partide, potrivit site-ului WTA.

Simona Halep a câştigat titluri la Shenzhen, Roland Garros şi Montreal şi a jucat finale la Australian Open, Roma şi Cincinnati.

România este pe podium la numărul de jucătoare din top 100, 6, la egalitate cu Cehia, primele două poziţii fiind deţinute de SUA (12 jucătoare) şi Rusia (8). La numărul de titluri cucerite pe ţări în 2018, România se află pe locul al patrulea, alături de Belgia, Franţa şi Rusia, cu câte patru titluri, la cele trei câştigate de Simona Halep adăugându-se cel cucerit de Mihaela Buzărnescu la San Jose. Cehoaicele au cucerit 7 titluri, ucrainencele 6, iar Germania are 5 titluri.

Conform statisticilor prezentate de WTA, japoneza Naomi Osaka nu a pierdut din 2016 încoace niciun meci la care a câştigat primul set, având un procentaj de 90% în carieră la acest capitol. Cehoaica Petra Kvitova are cele mai multe titluri câştigate în 2018 în circuitul WTA, cinci, iar compatrioata sa Karolina Pliskova a reuşit cele mai multe meciuri câştigate, 49 (23 de înfrângeri).