Simone Tempestini bate record după record în Campionatul Naţional de Raliuri

Pilotul clujean Simone Tempestini, la numai 25 de ani, a cucerit al patrulea titlu de campion național absolut la raliuri după ce s-a impus în ultima etapă a sezonului 2019, Raliul Brașovului.

20 oct. 2019, 15:38
Simone Tempestini bate record după record în Campionatul Naţional de Raliuri

Cel mai tânăr campion național din istorie, titlu cucerit în 2016, pe când avea doar 21 de ani, Tempestini a urcat pe locul 3 în clasamentul all time al campionilor absoluți în raliuri. În acest moment, sportivul de la Napoca Rally Academy este depășit doar de legendarii Titi Aur (8) și Ludovic Balint (7).

În acest sezon competițional, Tempestini a doborât și recordul, stabilit tot de el anul trecut, de probe speciale câștigate.

Acesta a avut o rată de succes de 89% pe probele (n.r. cursele din cadrul raliului) în care a luat startul, pierzând doar 6 dintre ele de-a lungul anului 2019. În dreapta sa l-a avut pe Sergiu Itu, alături de care a câștigat și în ediția precedentă.

„A fost un sezon dificil, în ciuda cifrelor frumoase. În spatele unei performanțe stă munca unei echipe întregi. Sunt bucuros că am reușit să fiu din nou cel mai rapid, e o onoare să am acest titlu”, a spus Tempestini imediat după ceremonia de premiere din Piața Sfatului din Brașov.

Campionul nu va avea mult timp pentru a se bucura de noul trofeu deoarece luni va pleca spre Spania, acolo unde va lua startul în etapa din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri. „Dacă voi lua podium în Catalunya, atunci voi fi mulțumit”, a mai spus Tempestini.

Campionatul Național de Raliuri Dunlop, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, a avut un total de 8 etape în sezonul 2019. Peste 130 de echipaje au luat startul de-a lungul anului.