Reușită imensă pentru motorsportul românesc. Simone Tempestini a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri

Pilotul român Simone Tempestini, de șase ori campion național absolut, a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri după ce a încheiat pe locul 6 în etapa a șasea a sezonului, Rally di Roma Capitale. Născut în Italia, Tempestini reprezintă România în motorsport încă din 2016, an în care a ieșit campion mondial la juniori.

25 iul. 2022, 08:52
Reușită imensă pentru motorsportul românesc. Simone Tempestini a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri
Simone Tempestini a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri

Ce reușită pentru motorsportul românesc! Anul acesta, cu două runde înainte de final, Simone Tempestini este mare favorit să devină și vicecampion european, de data aceasta la seniori. Clujeanul l-a depășit în clasamentul general al competiției continentale pe spaniolul Nil Solans, diferența dintre cei doi fiind de 9 puncte în favoarea lui Tempestini, care a strâns 79 de puncte. Lider rămâne un alt spaniol, Efren Llarena, al patrulea clasat în Italia.

Ce reprezintă, de fapt, şapca misterioasă purtată de Ion Ţiriac. Lecție de patriotism a miliardarului român

Raliul din capitala Italiei, țara sa natală, s-a dovedit unul dificil pentru Tempestini, care a trebuit să înfrunte nu doar peste 180 de kilometri de probe speciale, dar și căldura, în timpul zilei, temperatura din mașina de concurs depășind 70 de grade Celsius. Echipajul tricolor, format din Tempestini și Sergiu Itu, a avut o evoluție constantă, iar în prima zi a fost inclusiv pe 3 la general. Totul s-a decis la secunde. Spre exemplu, diferența finală dintre români și ocupanții poziției a cincea a fost de numai 5 secunde după două zile de concurs și peste 180 de kilometri parcurși.

David Popovici, implicat în scandalul anului din sportul românesc! Anchetă de proporţii ordonată de Vasile Dîncu

Victoria de la Roma i-a revenit italianului Damiano de Tommaso. „Suntem mulțumiți de parcurs chiar dacă am avut parte de o căldură infernală. Am urcat pe locul 2 în clasament și asta ne motivează și mai tare pentru ultimele două etape pentru că vom face tot ce depinde de noi să ne menținem și să obținem o performanță frumoasă pentru România”, a spus Tempestini. Următoarea etapă din competiția europeană, penultima, va avea loc în perioada 27-28 august, la Barum, în Cehia. Până atunci, Tempestini și Itu vor concura la Raliul Moldovei Bacău, în perioada 5-7 august, în încercarea de a reveni în fotoliul de lider în Campionatul Național de Raliuri Betano.