Simplu şi eficient. Cum să primeşti un cadou de 25% de la statul român

Deşi pare greu de crezut că tocmai statul (pe care îl ştim cu toţii atât de preocupat să ne aducă taxe, accize, impozite şi câte şi mai câte) ar putea să ne facă vreun "cadou", iată totuşi că această minune se întâmplă.

09 dec. 2014, 20:47
Simplu şi eficient. Cum să primeşti un cadou de 25% de la statul român

Este vorba de un contract de economisire şi creditare, care poate fi încheiat prin intermediul a două banci (subintitulate sugestiv „bănci pentru locuinţe”), prin care persoana se obligă să economisească de-a lungul unui an calendaristic (deci până la data de 31 decembrie) o anumită sumă de bani iar statul se obligă ca anul următor să-i dea acest „cadou” (numit „primă de la stat”) egal cu 25% din suma economisită.

E foarte simplu: sumele economisite pot fi depuse în cont oricând doreşte respectivul, în mai multe tranşe sau în una singură, iar contribuţia statului va fi depusă în cursul anului următor. Anul următor persoana mai vine cu încă o sumă economisită şi statul cu încă o primă de 25%.

În total pentru 5 ani, cât durează această perioadă de economisire. Apoi, dacă se doreşte, persoana respectivă poate obţine de la bancă un credit tot pe 5 ani, pentru cumpărarea sau amenajarea unei locuinţe, în condiţii foarte avantajoase (cu dobândă mică).

Citeşte  continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO