Simptome care ar putea trăda apariţia cancerului ovarian

Este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră, mai ales odată cu trecerea timpului. Unul dintre cele mai importante lucruri de care noi, femeile trebuie să fim conștiente este cancerul ovarian.

29 dec. 2017, 16:32
Simptome care ar putea trăda apariţia cancerului ovarian

Iată câteva dintre cele mai comune simptome asociate cu stadiile incipiente ale cancerului ovarian. Acestea sunt informative și cel mai bine este să consulți un medic dacă le observi.

1. Balonarea constantă. Câte o balonare din când în când este normală la orice persoană, fie femeie sau bărbat, ea fiind experimentată de multe femei odată cu avansarea în vârstă. Ea chiar poate fi cauzată de unele lucruri precum consumul prea mare de alimente sau lichide într-un timp destul de scurt, potrivit estisuperba.ro.

Dar dacă observi că balonarea ta este persistentă și că ea durează mai mult de 2-3 săptămâni, atunci primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să mergi la doctor. Probabil că nu ai de ce să te îngrijorezi și poate că doar ai probleme cu intestinele, dar poate sugera și apariția cancerului ovarian de asemenea.

2. Durere la nivelul pelvisului. După cum știai, este perfect normal să experimentezi dureri pe parcursul ciclului menstrual. Uneori, aceste dureri pot fi atât de intense, încât îți este imposibil să te ridici din pat sau să poți face orice altă activitate pe care în mod normal ai face-o cu ușurință.

Totuși, dacă aceste dureri continuă să existe și după ce menstruația ta se termină și mai ales dacă ele devin din ce în ce mai intense, atunci acesta poate fi un semn al cancerului. În mod tragic, multe femei care au astfel de cancer rămân nediagnosticate deoarece cred că durerile sunt cele menstruale.

3. Schimbări în ceea ce privește alimentația. Este un lucru comun să îți schimbi alimentația odată cu timpul, mai ales pentru persoanele care se luptă cu kilogramele în plus. Și chiar dacă nu este vorba neapărat de încercarea de a slăbi, gusturile noastre în materie de mâncare se pot schimba pe parcursul vieții.

Totuși, dacă ai observat că ți-ai pierdut cu desăvârșire apetitul pentru o perioadă lungă de timp, ar trebui să cauți îngrijiri medicale. Poate că este vorba doar despre stres sau alți factori mentali, așa că încearcă să nu te îngrijorezi foarte mult din această cauză.

4. Nevoie urgentă de a urina. Dacă ai observat o creștere în intensitatea obiceiurilor tale de urinare, dar nu ai băut mai multe lichide decât o faci în mod normal, atunci ar trebui să fii atentă la asta. Acesta este mai ales cazul în care simți că trebuie să urinezi extrem de repede.

Citeşte şi Alimente care omoară natural celulele canceroase din corp