Simulare BAC 2021. Pot merge elevii din zonele carantinate să susţină examenul? Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul: Cred că şcoala ar fi ultimul loc care ar trebui închis

Examenele scrise care simulează probele de la Bacalaureat 2021 încep luni, 22 martie, la ora 9:00, cu proba scrisă la Limba și literatura română, acolo unde situaţia sanitară permite acest lucru

21 mart. 2021, 19:47
Simulare BAC 2021. Pot merge elevii din zonele carantinate să susţină examenul? Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul: Cred că şcoala ar fi ultimul loc care ar trebui închis

Simulare BAC 2021. În școlile aflate în localități în carantină, simulările de BAC 2021 pot fi reprogramate, dar nu mai târziu de 15 mai.

Simulare BAC 2021. Pot merge elevii din zonele carantinate să susţină examenul

„În România sunt 5% dintre licee care nu vor putea organiza simularea. Acolo unde sunt copii unde se organizează simularea, dar stau în zone carantinate, eu cred că se poate face un fel de declaraţie, ca şi pentru ieşitul la magazin. Eu nu cred că acesta e motivul pentru care numărul cazurilor COVID creşte. Eu cred că şcoala ar fi ultimul loc care ar trebui închis. Este un spaţiu unde se respectă regulile şi cred că aici am învăţa cum să nu ne îmbolnăvim respectând regulile.

A crescut foarte mult rata absenteismului.Eu nu fug de răspundere, dar nu dau eu această decizie. Cei de la Comitetul de Urgenţe vor analiza acest lucru şi cred că se va clarifica în curând. Din punctul meu de vedere, nu înţeleg cum pot să ies în fiecare zi la magazin, ceea ce nu e bine şi nu mă pot duce la şcoală.

După ce vom ieşi din pandemie, ne vom îndrepta mai mult spre predarea online, acolo unde trebuie. Sunt convins, că reprezentanţii Comitetului vor da o decizie în această seară şi vor spune că elevii se pot duce la simulare.”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la România TV.

Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 08:30. Timpul destinat rezolvării subiectelor la proba de Limba Română este de maximum 3 ore. Doar că nu toţi elevii de clasa a XII-a sau a XIII-a vor putea susţine luni aceste simulări la BAC 2021.

Având în vedere recentele evoluții epidemiologice, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susținerii examenelor naționale (determinante pentru viitorul tinerilor), Ministerul Educației completează Ordinul 3449/2021 privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2020-2021.

Astfel, elevii înmatriculati în unitățile de învățământ din localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Simulare Bacalaureat 2021. Examenul va fi AMÂNAT în anumite localităţi. Anunţ de ultima oră al ministrului Educaţiei