Simulare de incendiu la maternitate. Mămici şi bebeluşi evacuaţi VIDEO

Un incendiu a izbucnit la maternitatea din Drobeta-Turnu Severin şi a pus în alertă salvatorii. Zeci de bebeluşi şi mămici au fost evacuaţi, după ce focul a cuprins o încăpere de la etajul doi al clădirii. Din fericire, întreg scenariul a făcut parte dintr-un exerciţiu de simulare pentru a se testa viteza de reacţie a autorităţilor.

31 mart. 2016, 13:40
Simulare de incendiu la maternitate. Mămici şi bebeluşi evacuaţi VIDEO

Alarma s-a dat de dimineaţă când un angajat al maternităţii a sunat la 112 şi a anunţat că un incendiu a izbucnit la etajul doi al maternităţii. Imediat, 8 autospeciale au ajuns la locul intervenţiei şi au evacuat mămicile şi bebeluşii din spital.

În situaţia unei catastrofe, reacţia personalului din spital este cea mai importantă.

„La fata locului s-au deplasat peste 50 de pompieri care au intervenit cu 8 autospeciale atat pt evacuarea si salvarea victimelor, lauzelor si nou nascutilor cat si pt stingerea incendiului”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt ISU Mehedinţi, potrivit România TV.

Pentru ca simularea să fie cât mai reală în exerciţiu s-au folosit manechine în locul bebelușilor, iar în rolul mamelor au fost angajate ale ISU Mehedinţi.

Citeşte şi Un camion a fost cuprins de flăcări pe o şosea din Caraş Severin