Simulări de incendiu în şcoli după tragedia din clubul Colectiv VIDEO

Profesorii organizează simulări în caz de incendiu, pentru ca elevii să fie pregătiţi în astfel de situaţii. Problema este că în prezent aproape toate şcolile din România nu au aviz de protecţie în caz de incendiu, iar mii de elevi sunt în pericol, informează România TV.

12 nov. 2015, 13:42
Simulări de incendiu în şcoli după tragedia din clubul Colectiv VIDEO

În ultima săptămână, în şcoli au fost organizate foarte multe simulări în caz de incendiu. Aceste proceduri de evacuare sunt obligatorii, cel puţin două în fiecare semestru, astfel de tehnici fiind chiar utile. O supravieţuitoare din incendiul care s-a produs în clubul Colectiv a spus că a aplicat aceste tehnici, reuşind să se salveze.

Totodată, există foarte multe probleme în şcolile din România. Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a spus că aproape 90% dintre şcolile din România nu au aviz de protecţie în caz de incendiu.

Citeşte şi Un expert pirotehnist a reconstituit izbucnirea incendiului în Colectiv. Ce a descoperit

Până la sosirea echipajului SMURD, orice persoană, în special profesorii, ar trebui să ştie să acorde primul ajutor, noi asta îi invăţăm astaăi sa acorde primul ajutor în primele 10 minute de la ţntamplarea oricărui accident”, a declarat VIOREL HUŞANU, preşedinte Sanitas Bucureşti, pentru România TV.