Sindicaliştii de la Hidrosind au protestat în faţa sediului Hidroelectrica

Publicat: Marţi, 03 Decembrie 2013 08:43 // Actualizat: Marţi, 03 Decembrie 2013 14:53 // Sursa: romaniatv.net

Peste 150 de sindicalişti de la Hidrosind au pichetat, marţi, sediul Hidroelectrica din Capitală, cerând încheierea unui contract colectiv de muncă pentru anul viitor care să aibă aceleaşi prevederi cu cel din 2012, precum şi menţinerea actualei scheme de personal.

Foto: grigoreghergani.blogspot.com

Preşedintele Federaţiei Hidrosind, Decebal Sulea, a declarat că revendicările sindicaliştilor au mai multe conotaţii, însă principalul obiectiv este semnarea contractului colectiv de muncă pentru 2014, potrivit Mediafax.

"L-am negociat până vinerea trecută cu domnul Borza şi rezulta că o să plece 1.000 - 1.300 de salariaţi, după ce au plecat 900, şi că o să reducă drepturile salariale, cu încă 10 milioane de euro. Acest lucru nu mi se pare corect, atât timp cât am semnat cu el (Remus Borza - n.r.), în decembrie 2012, că contractul pentru 2014 va fi cel din 2012. Asta pe de-o parte. Pe de altă parte, suntem nemulţumiţi de faptul că preţul apei a rămas acelaşi, cu toate că mi se pare incorect", a spus liderul sindical.

Preşedintele Federaţiei Hidrosind a mai spus că dacă se vor aplica noi reduceri salariale, per total, angajaţii vor pierde cam 30 la sută din veniturile salariale, ceea ce, în opinia sa, este foarte mult.

"Din 2009 nu am cerut nicio majorare salarială. Suntem în 2013 şi încă mai reducem. Nu se mai poate. Este imposibil. Plus că vor să reducă zilele de concediu suplimentar, ceea ce înseamnă disponibilizări în exploatare", a mai spus Borza.

În timpul mitingului, protestatarii au afişat la sediul Hidroelectrica bannere pe care scria: "Nu distrugeţi Hidroelectrica!", "Cetăţeni, veţi plăti mai mult!", "Noi şomeri, voi boieri!".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
HIDROELECTRICA Hidrosind protest Hidroelectrica
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 dec 06:23
Votează email 0 email
...în costurile stabilite. Salariaţii disponibilizaţi vor primi cel mult 24 de salarii compensatorii. VEZI SI: Sindicaliştii de la Hidrosind au protestat în faţa sediului Hidroelectrica   ...
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H