Sindicaliştii de la RADET au protestat în Capitală

Sindicaliştii de la RADET au pichetat, marţi, sediul Executivului şi al SC Electrocentrale Bucureşti, nemulţumiţi de situaţia prin care trece furnizorul de agent termic al Capitalei după ce Electrocentrale SA a cerut poprirea conturilor în proporţie de 100 la sută, inclusiv pe salariile angajaţilor şi plăţile curente.

17 mai 2016, 09:38
Sindicaliştii de la RADET au protestat în Capitală

Circa o mie de angajaţi RADET, în frunte cu șefi din instituție, au protestat în faţa Guvernului. Oamenii se plângă că, din cauza popririi pe conturilor Regiei, nu şi-au primit salariile şi, de asemenea, nu mai au bani pentru a-şi desfăşura munca. Mai mult, ameninţă că vor opri furnizarea de apă caldă în Capitală.

Este inacceptabilă situaţia generată de poprirea impusă de Electrocentrale Bucureşti, care afectează atât angajaţii instituţiei, cât şi acţiunile de zi cu zi desfăşurate de către regie. Lipsa banilor a dus la întârzierea plăţii salariilor şi la blocarea tuturor lucrărilor desfăşurate în această perioadă. Acţiunile au în vedere tragerea unui semnal de alarmă, astfel încât să evităm blocarea sistemului prin oprirea furnizării serviciului de furnizare a energiei termice„, a transmis, într-un comunicat, Ioana Stoica, preşedintele Sindicatului Liber Independent din RADET Bucureşti.

Conturile RADET sunt poprite în proporţie de 100 la sută încă din aprilie, spun sindicaliştii. Acţiuni de protest au fost anunţate şi în zilele de miercuri şi joi, când vor fi pichete atât la sediul Guvernului, cât şi la sediul Electrocentrale Bucureşti.