Sindicaliştii de la Roşia Montană către Antonescu: Românii vor să muncească, nu să protesteze

Preşedintele sindicatului Viitorul Mineritului Roşia Montană, Cristian Albu, i-a adresat lui Crin Antonescu, preşedintele PNL, în care îi cere să-şi reconsidere poziţia faţă de proiectul exploatării miniere de la Roşia Montană şi îl invită să stea de vorbă şi cu oamenii din Alba, care-şi doresc locuri de muncă şi un viitor mai bun.

10 sept. 2013, 09:18
Sindicaliştii de la Roşia Montană către Antonescu: Românii vor să muncească, nu să protesteze

„Înţelegem emoţiile pe care protestele împotriva proiectului de la Roşia Montană vi le-au provocat, dar ținem să subliniem că românii din toată țara vor să muncească, nu să protesteze. Spaima cea mai marea românului de rând este ziua de mâine, nu o pancartă. Cea mai mare frică a noastră, ca părinți, este ce punem mâine în farfurii copiilor noștri, nu o serie de lozinci”, îi scriu sindicaliştii de la Roşia Montană lui Antonescu, amintindu-i că este obligat să asculte şi poziţia lor.

Preşedintelui Senatului i se impută faptul că şi-a manifestat dezacordul faţă de minerit la Roşia Montană doar pe baza poziţiei protestatarilor din Bucureşti. „De ce nu ați dat, domnule Antonescu, șansa ca argumentele ambelor tabere să fie expuse și, de ce nu, înțelese de toată lumea? De ce credeţi că sunt mai importante protestele unor tineri în București decât vocea, poate tăcută, a celor care trăiesc în sărăcie și disperare, peste tot în țară? În faţa unor probleme sociale atât de brutale, în faţa unor beneficii economice de care s-ar fi bucurat întreaga Românie, de ce aţi ales calea facilă a refuzului fără o dezbatere reală? De ce ne luați șansa de a munci cinstite, doar pentru că ați fost impresionat de stradă?”, scriu sindicaliştii.

Aceştia amintesc că localnicii au mai puţine opţiuni în ce priveşte locurile de muncă şi de aceea îşi doresc începerea exploatării. „Tot ceea ce noi, oamenii de aici, dorim să facem în anii următori este să muncim. Să muncim cinstit, așa cum au făcut-o generații și generații înaintea noastră. Şi suntem convinşi că, la fel ca noi, sunt multe alte milioane de români care doresc, la fel, să muncească. Vrem să muncim, să plătim taxe şi impozite, să contribuim fiecare,după puterea şi priceperea sa, la dezvoltarea economică a României. Noi suntem oameni simpli, nu avem luxul unor opţiuni care să ne îndepărteze de aceste locuri. Aici am crescut noi, aici vrem să ne creştem şi copiii”, argumentează minerii din zonă.

Lui Antonescu i se comunică faptul că poziţia sa faţă de Roşia Montană îi va dezamăgi pe ardeleni. „Chiar dacă poate nu va mai ajuta la nimic, vă cerem, în final, domnule Antonescu, să reveniți asupra deciziei dvs. Și, dacă țineti la soarta a mii și mii de oameni din zona Alba, vă rog domnule președinte să renunțați a mai bloca acest proiect. Avem mare nevoie de aceste locuri de muncă și încă vă așteptăm aici, în zonă, să vă spunem așezat și liniștit problemele noastre”, conchid minerii de la Roşia Montană.