Sindicaliștii din Educație resping ajutoarele propuse de Guvern. Continuă greva în România, cu proteste de stradă

Sindicaliștii din Educație merg până la capăt cu greva și protestele de stradă. Aceștia susțin că voucherele și pachetele „anti-sărăcie" promise de executiv reprezintă noi ironii la adresa intelectualilor subordonați Ministerului Educației. 

25 mai 2023, 23:29
Sindicaliștii din Educație resping ajutoarele propuse de Guvern. Continuă greva în România, cu proteste de stradă

Guvernul nu mărește salariile profesorilor, dar oferă pentru 220.000 de profesori o primă de 2.500 de lei. Simion Hăncescu, liderul FSLI, a pus piciorul în prag, joi seara.

„Aș spune că e o ofertă complet neinspirată! (…) Ceea ce a oferit Guvernul în această seară este același lucru cu ce s-a întâmplat aseară. Nu se mai numesc vouchere, ci primă. Suma este aceeași.

Este departe de ceea ce noi am cerut astăzi”, a declarat Simion Hăncescu.

Grevă în Educație. Cadrele didactice acuză Guvernul de diversiune

Guvernul încearcă o diversiune, „rebotezarea” voucherelor, respectiv a pachetelor „anti-sărăcie” în „prime”, susțin sindicaliștii.

„Reacția mea depinde de reacția colegilor mei. Așteptările lor sunt mari. Oferta care vine în momentul de față din partea Guvernului nu cred că este în măsură să conducă la stingerea acestui conflict de proporții.

Singura diferență – că nu mai sunt vouchere sau carduri, ci doar două prime acordate. Una în 5 iunie şi alta în 5 octombrie. Despre asta vorbim”, a comentat Marius Nistor, liderul Federației „Spiru Haret”.

Grevă în Educație, departe de final. Cadrele didactice, gata să iasă în stradă

Greva generală din Educație este departe de final. Astfel, în prezent, scenariul înghețării anului școlar este „în cărți”.

„În momentul de față, greva generală continuă, pentru că singurii în măsură să renunțe la această formă de protest sunt colegii noștri. Acest lucru se va întâmpla pe baza unui referendum. Ei decid momentul în care se suspendă această acțiune.

Dacă această variantă înaintată de către Guvern este acceptată de colegii noștri se va reveni în sălile de clasă. Dacă nu este acceptată de către colegii noştri, protestul va continua”, a mai transmis Marius Nistor, joi seară, pentru sursa citată.