Sindicaliştii din învăţământ se pregătesc de GREVĂ GENERALĂ, în Mehedinţi

Uniunea Sindicatelor libere din Învăţământ Mehedinţi a început o campanie de consultare a cadrelor didactice din judeţ în vederea declanşării luni, 9 decembrie, a grevei generale, a declarat preşedintele acesteia, profesorul Ion Zoican.

03 dec. 2013, 09:25
Sindicaliştii din învăţământ se pregătesc de GREVĂ GENERALĂ, în Mehedinţi

Potrivit sursei citate, fiecărui cadru didactic li s-a înmânat un formular tipizat în care să se pronunţe în privinţa îngheţării anului şcolar începând cu data de 9 decembrie, pe care să îl semneze, informează Agerpres.

Revendicările noastre sunt ale tuturor angajaţilor din sistem: creşterea salariilor debutanţilor cu 50%, acordarea unui procent de 6% din PIB pentru bugetul destinat învăţământului şi aprobarea unui nou statut al personalului didactic„, a precizat Zoican.

Liderul sindicaliştilor din învăţământul mehedinţean a mai arătat că acţiunea demarată se va încheia pe 4 decembrie, când se va întocmi o situaţie exactă în baza formularelor colectate, urmând să se decidă astfel dacă profesorii din Mehedinţi se vor alătura sau nu protestului planificat la nivel de ţară în 9 decembrie.