Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediul Ministerului Sănătăţii VIDEO

Sindicaliştii din sănătate au pichetat joi sediul Ministerului Sănătăţii, între orele 12.00 şi 14.00. Medicii ameninţă de data aceasta că se pregătesc chiar de grevă generală, nemulțumiți de salariile mici, de numărul prea mare de ore e lucru şi de faptul că nu îşi primesc nici sporurile. Potrivit purtătorului de cuvânt al MS, Oana Grigore, instituţia va continua dialogul cu sindicatele și va face toate eforturile pentru a răspunde revendicărilor și a susține punctele de vedere ale acestora.

07 apr. 2016, 08:57
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediul Ministerului Sănătăţii VIDEO

Angajaţii din spitale spun că autorităţile îşi bat joc de ei prin faptul că nu le măresc salariile şi ameninţă cu greva generală.

UPDATE. „Organizațiile sindicale din domeniu au un calendar de proteste pe care îl urmează. Noi, Ministerul Sănătății, continuăm dialogul cu toate organizațiile sindicale, fie că este vorba despre organizațiile medicilor sau cele ale asistenților, ca de exemplu SANITAS. Vom avea întâlniri în continuare. Din punct de vedere al Ministerului Sănătății vom face toate eforturile de a răspunde revendicărilor și a susține punctele de vedere ale personalului medical„, a afirmat Oana Grigore, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că MS face un studiu de impact în ceea ce privește plata gărzilor în unitățile sanitare.

În ceea ce privește revendicările personalului, este vorba de legea salarizării care se discută în această perioadă și nu se discută în cadrul MS, se discută în cadrul Guvernului. În ceea ce privește plata și organizarea gărzilor în unitățile sanitare, MS a început un studiu de impact pentru a putea să răspundem acestei solicitări a cadrelor medicale„, a mai spus Grigore.

Potrivit unui comunicat „Federaţia Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România – C.F.S.M.R., pichetează Ministerul Sănătăţii pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătăţii”.

„Membrii de sindicat din Federaţia Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România sunt indignaţi de lipsa de predictibilitate a reformei din Sănătate şi de ignorarea aspectelor privind drepturile salariaţilor, prin încălcarea prevederilor Codului Muncii în ceea ce priveşte timpul de muncă şi timpul de odihnă, ce duce la scaderea alarmantă a calităţii actului medical” se arată în comunicat.

Sindicaliştii din sănătate au protestat şi pe 31 martie, atunci când au pichetat sediul Ministerului Muncii după ce s-a anulat întâlnirea de la Camera Deputaţilor, care ar fi trebuit să aibă între membrii din Comisia de Sănătate şi sindicalişti.

Peste 12.000 de angajaţi din sistemul sanitar din toată ţara au protestat între 21 şi 27 martie prin grevă de tip japonez iar potrivit calendarului anunţat de sindicate, pe 11 – 17 aprilie va fi grevă de avertisment, cu încetarea activităţii timp de două ore.

Dacă până atunci revendicările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, pe 18 aprilie medicii vor declanşa grevă generală, cu susţinerea unei treimi din activitate medicală şi asigurarea urgenţelor.