Sindicat din educaţie: Trebuie să acordăm atenţie unităţilor de învăţământ, în această perioadă cu risc crescut de epidemie de gripă

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că decizia autorităţilor privind suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ, vineri este un act de mare responsabilitate faţă de elevi, angajaţii din educaţie şi familiile acestora, în condiţiile în care există riscul apariţiei unei epidemii de gripă.

24 ian. 2019, 06:09
Sindicat din educaţie: Trebuie să acordăm atenţie unităţilor de învăţământ, în această perioadă cu risc crescut de epidemie de gripă

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că decizia autorităţilor privind suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ, în data de 25.01.2019, reprezintă un act de mare responsabilitate faţă de elevi, angajaţii din educaţie şi familiile acestora, în condiţiile în care ţara noastră se confruntă cu riscul apariţiei unei epidemii de gripă. Credem, de asemenea, că la nivelul fiecărui judeţ, inspectoratele şcolare alături de direcţiile de sănătate publică şi medicii de familie trebuie să gestioneze cu grijă această situaţie, astfel încât numărul cazurilor de gripă să nu se extindă”, anunţă joi FSLI.

Totodată, sindicaliştii se declară convinşi că această întrerupere obiectivă a cursurilor nu va afecta acoperirea integrală a programelor şcolare şi conducerile unităţilor de învăţământ vor găsi soluţii pentru aceasta.

„Îmi îndrept atenţia spre elevi şi spre colegii mei, aflaţi în risc, în astfel de situaţii, în care colectivele pot să faciliteze transmiterea virusului gripal. Am încredere în conducerile unităţilor de învăţământ că vor lua toate măsurile necesare privind igiena şi respectarea îndrumărilor venite dinspre Ministerul Sănătăţii Publice. Vreau, de asemenea, să le mulţumesc colegilor, dar şi elevilor, pentru efortul pe care îl vor depune pentru parcurgerea integrală a programei şcolare, în momentul în care vor fi reluate cursurile”, a declarat preşedintele FSLI Simion Hancescu.

Şcolile din toată ţara vor fi închise vineri, din cauza gripei, au decis ministerele Sănătăţii şi Educaţiei. Astfel, copiii vor sta acasă patru zile, în condiţiile în care numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 34.

Citeşte şi Şcolile sunt închise vineri în toată ţara. Ministerul Sănătăţii cere măsuri împotriva gripei