Sindicatele Bugetarilor SED LEX anunţă acţiuni de PROTEST în toată ţara

Consiliul Unional al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX este convocat în perioada 8 – 9 septembrie 2015, la Bucureşti, pentru a aproba demararea procedurilor în ceea ce priveşte programul de acţiuni de protest la nivel naţional.

24 aug. 2015, 15:33
Sindicatele Bugetarilor SED LEX anunţă acţiuni de PROTEST în toată ţara

La sedinta vor participa reprezentantii tuturor federatiilor afiliate, respectiv: Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe, Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Locală, Federația Statisticienilor din România, Federația Naționala a Muncii și Protecției Sociale, Federatia Nationala a Sindicatelor din Mediu, Federatia Sindicatelor din Politie SED LEX, dar si alte sindicate care doresc sa se alature demersului nostru comun.

In data de 21 august 2015 a avut loc o intalnire informala intre domnul Vasile Marica, presedinte al Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, si Ministrul Finantelor Publice domnul Eugen Orlando Teodorovici, acestia purtand discutii despre legea salarizarii si reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

In cadrul discutiilor, i-am prezentat domnului ministru nedumerirea noastra in ceea ce priveste cresterile salariale din sectorul sanitar, abordarea haotica a politicilor de salarizare, in conditiile in care discutam despre o noua prevedere referitoare la salarizare.

De asemenea, am informat Guvernul, prin intermediul domniei sale, ca in urmatoarea perioada este posibil sa pregatim noi actiuni de protest, deoarece in teritoriu este un puternic sentiment de frustrare bazat pe realitatile unei salarizari proaste, in special in zonele administratiei locale (salariul net reprezentand 800 – 1700 lei) sau in cadrul institutiilor subordonate ministerului mediului, muncii, etc.

Referitor la reorganizarea ANAF, domnul ministru Teodorovici a confirmat faptul ca se poarta discutii la nivelul FMI pe acest subiect, dar ca pana in prezent nu au ajuns la nicio concluzie pe aceasta tema.

Din sursele noastre, cert este faptul ca reprezentantii FMI au ajuns la concluzia ca sistemul institutional al ministerului finantelor publice este subdimensionat din punct de vedere al personalului, iar baza materiala cu care ne desfasuram activitatea este depasita, aspecte pe care le-am comunicat si noi ministerului, in permananta„, se arata intr-un comunicat de presa.