Sindicatele din administraţie, nemulţumite de Legea salarizării, ameninţă cu blocarea activităţii

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică spun că de majorări semnificative beneficiază doar aleşii şi primarii,nu şi funcţionarii de rang mediu, astfel încât, în perioada următoare, e foarte posibil să blocheze activitatea primăriilor şi ale oficiilor de colectare a taxelor.
Iulian Tudor
10 apr. 2017, 16:48
Sindicatele din administraţie, nemulţumite de Legea salarizării, ameninţă cu blocarea activităţii

,,Întotdeauna au omis să pună la dispoziţie tot ce înseamnă grile de salarizare în Administraţia Locală. E clar o rea-voinţă faţă de Administraţia Locală. Am primit numeroase telefoane din teritoriu, de la oamenii pe care îi reprezentăm, să facem ceva. După ce ne vom întâlni şi ne vom consulta, probabil vom declanşa acţiuni de amploare de protest la nivel naţional, iar cei de la Taxe şi Impozite iau în considerare blocarea instituţiilor de colectare a banilor din taxe şi impozite. Nu au făcut altceva decât să-şi mărească dumnealor salariile, senatori, deputaţi, primarii şi viceprimarii. De când au scos această lege, nu au făcut altceva decât să distrugă tot ce înseamnă salarizare unitară. Noi încercăm să purtăm discuţii acum cu toate federaţiile sindicale de profil, cu toţi liderii sindicali, urmând ca zilele următoare să decidem ce acţiuni vom întreprinde şi când le vom demara. Am făcut scrisori de înaintare către Ministerul Muncii, dacă nu va exista dialog nu ne rămâne altceva de făcut decât să închidem autorităţile publice la nivel naţional”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Pompiliu Buzduga, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

În proiectul legii salarizării, publicat, luni, de Partidul Social Democrat, se prevede ca, până în 2022, indemnizaţiile primarilor să ajungă la un nivel de minimum 5.800 de lei şi cel mult 14.065 de lei. În cazul edililor, coeficientul indemnizaţiei se calculează în funcţie de numărul locuitorilor pe care îi are localitatea, astfel: Primarul General al Capitalei – 9.70, primarul unei localităţi de peste 200.000 de locuitori – 8.00, primarul unei localităţi de peste 100.000 de locuitori – 7.00, primarul unei localităţi de peste 50.000 de locuitori – 6.5, primarul unei localităţi de peste 20.000 de locuitori – 6.0, primarul unei localităţi de peste 10.000 de locuitori – 5.5, primarul unei localităţi de peste 5.000 de locuitori – 5.0, primarul unei localităţi de peste 3.000 de locuitori – 4.5, iar primarul unei localităţi cu mai puţin de 3.000 de locuitori – 4.0.

Acest coeficient se înmulţeşte cu valoarea salariului minim pe economie (ex.: Primar General – 9,70 x 1.450 lei = 14.065 lei).

Directorii generali din Administraţia Locală ar urma să aibă salarii cuprinse între 7.282 lei şi 8.072 lei, iar un trezorier şef să aibă un venit cuprins între 6.844 lei şi 7.546 lei. Pentru arhitectul şef al unui oraş, este prevăzut un venit cuprins între 6.229 lei şi 6.844 lei, similar cu cel al unui şef de serviciu.

Pentru un arhivar, un casier, sau un magaziner, venitul maximum ar urma să ajungă în 2022 la 3.750 de lei, similar cu cel al unui şef formaţie pază, în timp ce salariul unui paznic, al unui îngrijitor sau al unui portar ar urma să ajungă la cel mult 3.550 de lei.

Citeşte şi: Legea salarizării unitare, varianta oficială. Grile de salarizare pe categorii profesionale

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Obiceiurile ciudate ale lui Ceaușescu, de Paște. Unde ieșea seara cu soția
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut unul dintre cei mai mari actori. A fost o legendă de neegalat. Românii nu-l vor uita vreodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație