Sindicatele din educaţie ameninţă cu proteste. Peste 180 de şcoli cer acordarea unui spor de stres de 10% din salariul brut

Publicat: Vineri, 01 Februarie 2019 17:11 // Actualizat: Vineri, 01 Februarie 2019 17:11 // Sursa: romaniatv.net

Personalul auxiliar din peste 180 de şcoli din judeţul Iaşi cere acordarea unui spor de stres de 10% din salariul brut.

Foto: USLIP Iaşi

Potrivit unui mesaj al USLIP Iaşi, "tabelele cu semnături vor fi trimise către: Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii, Camera Deputaților". Personalul auxiliar din şcoli este format din secretari, administratori, bibliotecari, laboranţi, contabili, informaticieni etc. Aceştia sunt nemulţimiţi după ce la finalul anului trecut cadrele didactice au primit un spor de solicitare neuro-psihică de 10%, de care ei nu beneficiază, potrivit edupedu.ro.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi anunţă că "au fost deja notificate unitățile școlare din județul Iași în legătură cu intenția noastră de a iniția acțiuni în instanță pentru acordarea sporurilor cuvenite conform HG 34 din ianuarie 2018, la care sunt îndreptățiți angajații din zona personalului auxiliar și nedidactic."

Sindicaliştii anunţă şi proteste:

"La nivel județean va fi organizată o acțiune de protest la Prefectura Iași pentru personalul auxiliar, profesorii de la CJRAE și personalul de conducere al unităților școlare, la o dată pe care o vom comunica ulterior", potrivit mesajului citat.

Potrivit unei adrese trimise în teritoriu de preşdintele FSLI, Simion Hăncescu, pe 31 ianuarie la sediul Ministerului Educației Naționale a avut loc întâlnirea sindicatelor cu reprezentanții Ministerului Educației Naționale, Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Finanțelor Publice. Sindicaliştii au reclamat problemele identificate în salarizarea personalului din educație, dar și nerespectarea unor prevederi ale Acordului încheiat la data de 29 noiembrie 2018, prin adoptarea O.U.G. nr. 114/2018.

Ministerele au fost reprezentate de secretari de stat, secretar general sau director. Care a fost concluzia pentru personalul auxiliar:

Nu se acceptă acordarea sporului de solicitare neuro-psihică pentru personalul didactic auxiliar. "Pentru această categorie socio-profesională trebuie să identificăm alte soluții care să conducă la creșterea veniturilor," susţine Hăncescu.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
educaţie proteste sindicate educaţie spor
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 feb 19:35
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Noi suntem in functie de zodiacul chinezesc caine, bou, tigru,cal,iepure,tigru,maimuta ....unchiul Tachi sau Dumitru Camelia.
02 feb 19:04
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
A cumparat mama zinc plus C Depot.
02 feb 13:19
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Pe fratele meu il cheama LeO dar e bun,asa cu defectele lui iar bunica Ort ansa e zgarcita dar fiecare face ce vrea cu casa si cu pensia lui.Ca pe moment te infuriezi asta e altceva,te linistesti si gandesti clar,limpede.
02 feb 12:55
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Mama i-a zis sa o dea afara pe doamna Leh de la firma de curatenie in primul rand ca a angajat-o la Call Center si pe mine m-a dat afara de doua ori si in al doilea rand ca o saboteaza si pe mama,zilnic,non-stop si ea trebuie sa rezolve pagubele facute de doamna si nu se mai poate asa.
02 feb 12:35
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Unii pretind ca motivul pentru care fac toate acestea mereu este ca acele victime au mai fost date afara o data si le-a zis cineva ca 14 inseamna cu dizabilitati,asa ca se simt obligati,ca fiind datoria lor sa se tina de viata acelor persoane ,sa-i dea afara mereu si sa le zica despre presupunerea lor personala cum ca 14 ar insemna persoana cu dizabilitati.
02 feb 11:27
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Mi-a luat iar bani de pe telefon.Am avut 12,72 Euro si mai am 8,92 Euro.
02 feb 08:48
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Party e cand se face cand, cum si de ce trebuie-cand e facuta aiurea e bal.
1
EUR
4.7558
RON
22 Mar
noapte 4 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H