Sindicatele din sistemul sanitar trag un semnal de alarmă. Spitalele mai au bani până în luna august

Sindicaliştii din sistemul de sănătate, dar şi managerii spitalelor trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte finanţarea unităţilor medicale. Ei spun că, în acest moment, mai au bani pentru a supravieţui doar până în luna august.

22 mai 2013, 10:10
Sindicatele din sistemul sanitar trag un semnal de alarmă. Spitalele mai au bani până în luna august

Sindicaliştii avertizează Ministerul Sănătăţii că finanţarea deficitară din sistemul medical va avea consecinţe grave începând cu luna august, moment în care spitalele vor rămâne fără bani, informează România TV.

În plus, pentru că managerii care acumulează datorii mai mult de trei luni sunt demisi, aceştia sunt obligaţi să reducă drastic cheltuielile. Unii au tăiat tichetele de masa şi sporurile, iar astfel veniturile cadrelor medicale au scăzut cu până la 30%.

„Finanţarea proastă din sistemul sanitar duce la măsuri aberante din partea managerilor unităţilor medicale. Au început să taie tichetele de masă, sporurile şi alte drepturi salariale. Ministrul Sănătăţii a promis că va face o solicitare către Ministerul Finanţelor pentru o rectificare bugetară.”, a declarat Marius Sepi, preşedintele Sanitas.

VEZI ŞI Eugen Nicolăescu anunţă DEBLOCAREA posturilor din sistemul sanitar. Află când va avea loc

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, a declarat că nu sunt bani pentru spitale din cauza plăţii arieratelor, însă promite că va insista pentru a obţine o rectificare bugetară.