Cadrele militare disponibilizate au protestat în Bucureşti VIDEO

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) și organizațiile partenere din cadrul Consiliului Național al Societății Civile (CNSC) au organizat, duminică, un miting de protest în Piața Victoriei, începând cu orele 11.00. Oamenii sunt nemulţumiţi de modul de calcul al pensiilor militare de stat.

06 mart. 2016, 08:09

Revendicările protestatarilor vizează abrogarea art. 40 din OUG nr. 57/2015 ca neconstituțional și aplicarea imediată, prin Ordinul comun, a Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat, abrogarea art. 6 din proiectul de Norme pentru aplicarea art. 121 din Legea nr. 223/2015, încetarea discriminării creatorilor militari, prin interpretarea abuzivă și neconstituțională a Legii nr. 8/2006, potrivit unui comunicat al sindicatului.

Pentru eroii Revoluției, civili și militari, SCMD solicită abrogarea OUG nr. 95/2014, pe care o numește „falsificatoare de istorie” și repunerea imediată în drepturi a beneficiarilor, civili și militari, ai Legii nr. 341/2004.

În ceea ce îi privește pe pensionarii civili, sindicaliștii cer inițierea imediată, de către Ministerul Muncii, în cooperare cu Federația Unirea a Pensionarilor din România, a unei noi legi a pensiilor, pornind de la Legea nr. 19/2000, abrogată, cu respectarea procentului de 45% din salariul mediu brut la calculul punctului de pensie, respectarea Deciziei ÎCCJ nr. 19 în Dosarul nr. 18/17 oct. 2011, privind recalcularea pensiilor civile, și departajarea clară, din punct de vedere juridic, a pensiilor de ajutoarele sociale, indemnizații și rente, precum și acordarea prin Hotărâre de Guvern, de Paște, a celei de-a 13-a pensii, promisă pentru Crăciunul 2015 pensionarilor săraci.

Pentru salariații statului, civili și militari, SCMD dorește aprobarea de urgență (aviz favorabil) a proiectului Legii unitare de salarizare, înaintat Parlamentului de Guvernul Ponta, acordarea tot de Paște a salariului minim pe economie, de 1.250 lei, promis prin Hotărâre de Guvern, sistarea acțiunilor de preluare frauduloasă a spitalelor CFR, sistarea imediată a disponibilizărilor și întreprinderea măsurilor de salvare a SIDEX Galați, Șantierului Naval Galați, Complexului Energetic Oltenia, Ford-Craiova și Combinatului de Utilaj Greu — CUG Iași (SC Fortus SA), precum și acceptarea proiectului CNSC de reluare a activității de către Fabrica de Apă Grea de la Drobeta-Turnu Severin.

În plus, SCMD solicită soluționarea crizei ‘Antena 3’ prin respectarea dreptului de preempțiune al postului la închirierea/cumpărarea spațiului în care funcționează, declanșarea procesului de depolitizare a actului de justiție „prin numirea firească în funcția de procuror general a președintelui Asociației Procurorilor din România, recunoscut ca lider de profesioniștii din sistem”.

Dacă Guvernul nu își asumă îndeplinirea acestor solicitări, conform unui grafic, asupra căruia ne vom pune de acord, începând cu 6 martie vom susține până la Victorie un singur lucru — DEMISIA! Și vom apela și la președintele Klaus Werner Iohannis, rugându-l să dea, de data aceasta în interes național, ‘Ordinul de luptă’: ‘A trebuit să moară bebeluși pentru ca acest guvern să cadă!’„, afirmă SCMD, într-un comunicat.

Trafic restricţionat în zona Piaţa Victoriei din Capitală

Potrivit unui comunicat transmis de Brigada Rutieră a Capitalei, duminică, în Piaţa Victoriei circulaţia rutieră se va desfăşura cu restricţii din cauza unui miting care va avea loc între orele 11.00- 18.00.

Astfel că de la ora 8.30, ” a fost restricţionat traficul rutier pe şoseaua Kiseleff, între strada Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, iar, la nevoie se va aplica aceeaşi măsură şi de la Arcul de Triumf”, a transmis Brigada Rutieră.

De asemenea, „circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respective Bd. Lascăr Catargiu”, mai transmit poliţiştii de la rutieră.

Potrivit comunicatului, sensul de circulaţie din Piaţa Victoriei, relaţia str. Buzeşti- N. Titulescu către Calea Victoriei, respectiv către Bd. Lascăr Catargiu se va restricţiona. Restricţia se va menţine până la finalizarea activităţii.

„Pe str. Paris, traficul va fi restricţionat doar către Bd. Aviatorilor iar pe reţeaua Iancu de Hunedoara, traficul va fi restricţionat doar către Bd. Aviatorilor”, se mai spune în comunicat.

Poliţiştii oferă rute alternative: Piaţa Presei Libere- bd. Kiseleff- Piaţa Arcul de Triumf- Piaţa Charles de Gaulle- Calea Dorobanţilor- şos. Ştefan cel Mare, de asemenea pentru cei care doresc să ajungă în zona Victoriei pot să aleagă ruta Piaţa Presei Libere- Piaţa Montreal- bd. Mărăşti- bd. Ion Mihalache- Piaţa Victoriei.