Sindicatul Poliţiştilor, alături de greviştii de la Electrolux, aflaţi în a şasea săptămână de grevă

Publicat: Joi, 11 Aprilie 2019 11:19 // Actualizat: Joi, 11 Aprilie 2019 11:19 // Sursa: romaniatv.net

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) îi susţine pe cei peste 400 de muncitori de la fabrica Electrolux din Satu Mare aflaţi în a şasea săptămână de grevă, preşedintele Dumitru Coarnă transmiţându-le să rămână uniţi.

"Dumneavoastră meritaţi tot respectul nostru. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor este alături de dumneavoastră, am discutat şi la nivel central. O să vă sprijinim în continuare în toate activităţile pe care le desfăşuraţi. Important este să rămâneţi uniţi, important este să nu existe posibilitatea să vă dezbine. Ei trebuie să înţeleagă că fără dumneavoastră sunt zero. În România, capitalul a învins pentru că raporturile sunt total schimbate în ce priveşte salarizarea", le-a spus Coarnă muncitorilor adunaţi, joi, în faţa fabricii.

El le-a spus greviştilor să îşi menţină unitatea, considerând că la mijloc este vorba despre orgolii.

"Eu nu înţeleg de ce angajatorul dumneavoastră nu rezolvă acest dialog. Trebuie să vă menţineţi unitatea, nu cedaţi pentru nimic în lume decât dacă vă sunt recunoscute revendicările. Nu sunt revendicări colosale, nu e nimic de nerezolvat, e o chestie de orgoliu prost înţeles şi orgoliu personal, dar orgoliile întotdeauna au dus la conflicte majore. Şi problema nu e la dumneavoastră, e la angajator, de aceea trebuie să rămâneţi uniţi", a mai spus Coarnă.

Acesta a precizat că ANPPC, alături de Cartel Alfa, caută şi modalităţi de a-i sprijini financiar pe grevişti.

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere de 350 de lei, adică doi lei pe oră. Circa 250 dintre aceştia au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), reclamând că nu au primit tichetele de masă pe luna anterioară.

În total, Electrolux are 930 de muncitori care beneficiază de contractul colectiv de muncă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Electrolux grevă Electrolux Sindicatul Poliţiştilor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H