Singurul chirurg din Moldova care face transplant de ficat, acuzat de malpraxis. Un bolnav de cancer susţine că a fost operat greşit

Singurul chirurg din zona Moldovei care face transplant de ficat este acuzat de malpraxis. Profesorul din Iaşi ar fi operat greşit un bolnav cu cancer. Familia pacientului susţine că, în realitate, tumora era localizată câţiva centimetri mai jos de segmentul tăiat de medic.

20 feb. 2018, 12:05
Singurul chirurg din Moldova care face transplant de ficat, acuzat de malpraxis. Un bolnav de cancer susţine că a fost operat greşit

Unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi din Iaşi este acuzat de malpraxis. Un bărbat în vârstă de 53 de ani a depus la Colegiul Medicilor o reclamaţie în care susţine că medicul l-a operat fără să ţină cont de investigaţiile şi analizele pe care i le-a pus la dispoziţie.

Pacientul arată că, deşi este diagosticat cu cancer rectal, după cum evidenţiază rapoartele de explorare prin rezonanţă magnetică nucleară, chirurgul l-a operat şi a trimis la laborator, pentru analize, o porţiune de colon sigmoid (n.r. – ultimul segment al colonului, înainte de rect).

„I-am cerut o explicaţie domnului profesor, cum de a fost posibil să trimită către laborator colon sigmoid, curat, neafectat de tumoră, în timp ce diagnosticul pacientului a fost de cancer de rect mijlociu. Ne-a spus că îi pare foarte rău, dar ce mai poate să facă. Trebuie să plătiţi, domnule profesor, pentru că este vorba despre viaţa unui pacient”, a spus sora bărbatului, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Medicul neagă toate acuzaţiile care i se aduc şi spune că cei de la Colegiul Medicilor nu au realizat nicio informare privind efectuarea unor verificări cu privire la intervenţia chirurgicală menţionată.

Citeşte şi ANI: Medicul Mihai Lucan, în conflict de interese