Singurul elev din Mureş care a luat 10 la Bac pleacă din România. „Deocamdată nu mă văd revenind acasă”

David Purcar, şeful de promoţie al Colegiului Unirea, din Târgu Mureş, a fost singurul eve din judeţul Mureş care a obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2019.

09 iul. 2019, 05:51
Singurul elev din Mureş care a luat 10 la Bac pleacă din România. „Deocamdată nu mă văd revenind acasă”

David Purcar a absolvit Colegiului Național „Unirea” din Târgu-Mureș ca șef de promoție, la specializarea Matematică- Informatică, având media finală 9,94. Viitorul student a declarat că examenul de Bacalaureat nu a fost deloc greu.

Examenul nu mi s-a părut o dificultate ridicată. La Matematică și la Fizică m-am uitat pe barem și știam că o să iau 10. La Limba Română se știe că notarea este subiectivă, acolo nu eram 100% sigur, dar bănuiam că voi lua o notă peste 9,00- 9,50, cât m-am autoevaluat„, a declarat David pentru zi-de-zi.ro.

Doresc să termin cei trei ani de facultate, după care să fac un an de masterat în cadrul aceleiași universități. Deocamdată nu mă văd revenind acasă pentru că am mai multă experiență de învățat în Marea Britanie. Însă, pe viitor ar fi o opțiune să mă întorc în România, doar dacă societatea s-ar schimba în bine, dacă ar fi mai multă meritocrație și mai puțină corupție. Mă gândesc că ar fi interesant să pot aplica la noi în țară tot ceea ce voi învăța în anii de studii în străinătate„, a mai afirmat David Purcar.