Sinistraţii din Galaţi a căror case au fost distruse de inundaţii au ieşit în stradă şi cer demisia Guvernului

Sinistraţii din Galaţi, aflaţi într-o situaţie disperată, au ieşit în stradă şi cer demisia Guvernului. Oamenii sunt revoltaţi că tehnocraţii nu i-au ajutat cu nimic după ce casele le-au fost distruse de inundaţii. 

23 nov. 2016, 10:43
Sinistraţii din Galaţi a căror case au fost distruse de inundaţii au ieşit în stradă şi cer demisia Guvernului

După inundațiile din 10-14 octombrie, Prefectura Galați a centralizat un bilanț al pagubelor produse de inundații, raport care a fost trimis la Guvern la finele lunii octombrie. Totuși, de atunci și până în prezent, Guvernul nu a alocat fonduri pentru refacerea obiectivelor afectate de inundații.

Cea mai recentă hotărâre de Guvern privind alocarea de fonduri pentru refacerea obiectivelor afectate de inundațiile din iunie, iulie și august a fost dată în octombrie, când Executivul a alocat 87 de milioane de lei, din Fondul de rezervă, pentru combaterea efectelor inundaţiilor în 25 de judeţe. Cele mai mari sume au fost alocate în județele: Vrancea, Buzău, Harghita, Cluj şi Mehedinţi, dar banii au avut drept destinație refacerea infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor și malurilor de apărare, a drumurilor, podețelor și digurilor și nu refacerea caselor afectate de inundații.

Potrivit bilanțului pagubelor înregistrate în județul Galați în urma inundațiilor din 10-14 octombrie, apele au afectat 560 de locuinţe şi 672 de anexe gospodăreşti din 18 localităţi gălățene, în total fiind afectate 2.300 de persoane. Bilanțul, centralizat la Prefectura Galați și trimis ulterior la Guvern, arată că valoarea totală a pagubelor înregistrate la casele și gospodăriile gălățenilor se ridică la 5.277.446 lei. Potrivit bilanțului, cele mai mari pagube au fost înregistrate în comuna Pechea, unde au fost afectate 211 locuinţe şi 201 anexe gospodăreşti, valoarea daunelor fiind stabilită la 2.498.577 de lei. Totodată, în comuna Slobozia Conachi au fost afectate 193 de locuinţe şi 254 de anexe gospodăreşti, unde valoarea pagubelor se ridică la 1.471.963 de lei, în timp ce la Cuza Vodă au fost afectate 123 de locuinţe şi 140 anexe gospodăreşti, pagubele fiind evaluate la 985.362 de lei.