Sinucidere şocantă. Un pastor cunoscut pentru ajutorul dat persoanelor care suferă de depresie şi-a pus capăt zilelor

Jarrid Wilson, un preot la biserica evanghelică americană Harvest Christian Fellowship, s-a sinucis luni, la vârsta de 30 de ani, după cum se arată într-un comunicat remis de pastorul principal al congregației, Greg Laurie.

11 sept. 2019, 17:37
Sinucidere şocantă. Un pastor cunoscut pentru ajutorul dat persoanelor care suferă de depresie şi-a pus capăt zilelor

Caracterizat drept „vibrant” și „pozitiv”, Jarrid Wilson a luptat constatnt împotriva depresiei ajutându-i zilnic pe cei care suferă de această boală. În acest scop, a fondat organizația non-profit Anthem of Hope („Imnul speranței”).

Uneori, oamenii ar putea crede că, în calitate de pastori sau lideri spirituali, suntem într-un fel deasupra durerii și a luptelor oamenilor obișnuiți. Noi suntem cei care ar trebui să aibă toate răspunsurile. Dar nu. La sfârșitul zilei, pastorii sunt doar oameni„, a scris Greg Laurie.

Harvest Christian Fellowship a fost fondată de Laurie în anul 1973. De atunci, numărul membrilor săi a ajuns să depășască 15.000, câștigând astfel dreptul de a fi numită „megabiserică”, întrucât congregațiile evanghelice tind să fie aibă o audienţă în jurul a 2.000 de persoane. Harvest Christian Fellowship îşi desfăşoară activitatea în principal în sudul Californiei și în Hawaii.