Sir Ian McKellen s-a vaccinat anti-COVID. A spus că se simte „euforic”

Actorul Sir Ian McKellen, cel care l-a interpretat pe Gandalf în seria Lord of the Rings, s-a vaccinat împotriva COVID-19 și a făcut public acest lucru, anunță BBC. Bărbatul, în vârstă de 81 de ani, a spus că se simte "euforic" după ce a fost vaccinat la Spitalul Universitar Queen Mary din Londra.

17 dec. 2020, 20:03
Sir Ian McKellen s-a vaccinat anti-COVID. A spus că se simte „euforic”
Sir Ian McKellen s-a vaccinat anti-COVID

Sir Ian McKellen s-a vaccinat anti-COVID. „Oricine a trăit atâta timp cât am trăit eu se află în viață deoarece a beneficiat de vaccinări anterioare”, a spus actorul, potrivit educatieprivata.ro.

Sir Ian McKellen s-a vaccinat anti-COVID

Pe măsură ce se vaccinează tot mai mulți oameni, sper să facem pași mari către întoarcerea către o viață mai normală” a adăugat Sir Ian McKellen.

Prue Leith, Marty Wilde și Lionel Blair sunt printre alte vedete care au primit vaccinul Pfizer, notează BBC.

Citeşte şi: Vaccinare anti-covid. Nelu Tătaru anunţă că toţi românii ar putea fi vaccinaţi până la finalul lunii iunie

Motivul pentru care Pfizer nu poate produce mai multe doze de vaccin antiCOVID

Constrângerile în ceea ce priveşte aprovizionarea cu vaccinuri antiCOVID spulberă speranțele administrației Trump de a încheia un acord cu Pfizer pentru a achiziționa încă 100 de milioane de dozele companiei. De altfel, acesta este şi cel mai rmare obstacol în calea creșterii producției de vaccinuri,  având în vedere că virusul se răspândește rapid.

Motivul pentru care Pfizer nu poate produce mai multe doze de vaccin antiCOVID. Oficialii administrației Trump și Pfizer au confirmat că cele două părți sunt în negocieri pentru ca guvernul să cumpere dozele suplimentare pentru distribuire între aprilie și iunie 2021.

Dar calendarul a fost blocat, având în vedere că SUA solicită livrarea cât mai curând posibil, în timp ce Pfizer este sub presiunea cererii globale, potrivit CNN.

Citeşte şi: Vaccinare anti-covid. Nelu Tătaru anunţă că toţi românii ar putea fi vaccinaţi până la finalul lunii iunie

Secretarul pentru Sănătate și Servicii Umane, Alex Azar, a declarat miercuri că un factor greu în negocieri este că Pfizer are probleme legate de lanțul de aprovizionare, ceea ce va face mai dificilă producerea a 100 de milioane de doze în primăvară.

Guvernul federal negociază cu Pfizer pentru a vedea cum poate soluţiona aceste probleme de fabricație pentru a obține cele 100 de milioane de doze suplimentare, a spus el.

Suntem implicați în discuții active cu Pfizer despre exercitarea opțiunilor din contractul nostru”, a spus Azar în timpul unei conferinţe de presă la Operation Warp Speed. Am lucrat cu ei şi este potrivit pentru noi, pentru să ne asigura doze suplimentare.