SIRENĂ de închiriat: Povestea femeii cu o COADĂ de 10.000 de lire care înoată cu RECHINII FOTO&VIDEO

O americancă de 32 de ani din Los Angeles este singura sirenă profesionistă din lume, după ce şi-a construit o coadă de 10.000 de lire cu care poate înota până la o adâncime de 35 de metri. Mai mult, ea reuşeşte să îşi ţină respiraţia sub  apă pentru mai mult de cinci minute.

01 apr. 2013, 17:10

Linden Wolbert, o femeie în vârstă de 32 de ani din Los Angeles şi-a îndeplinit visul din copilărie, acela de a deveni sirenă. Cu ajutorul unei cozi cu solzi frumos coloraţi, cântărind peste 15 kilograme, ea poate înota alături de rechini şi balene în ocean pentru mai multe minute, înainte să iasă la suprafaţă. Tânăra îşi foloseşte talentul pentru a promova conservarea oceanului. Mai mult, prin spectacolele sale, ea încearcă să educe copii cu privire la serioasele probleme cu care se confruntă animalele marine, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Cercetătorii au descoperit BALENE ALBASTRE unde nu se aşteptau, după ce le-au ascultat CÂNTECELE

De profesie model şi scufundător de adâncime, fiică a doi înotători, Linden spune că a crescut în apă. După mai bine de 10 ani de scufundări, tânăra şi-a construit o coadă de sirenă pentru a înota alături de peştii din ocean. După mai bine de şapte luni şi 10.000 de lire, ea are priopriul ei propulsor din fibră de stică, deghizat într-o coadă de peşte cu solzi sculptaţi şi vopsiţi. Femeia reuşeşte să îşi ţină respiraţia pentru mai bine de cinci minute, lucru care pentru o persoană normală este imposibil.

Citeşte şi Umbrele de soare pentru corali: Ultima şansă pentru salvarea recifelor din oceane

„Iubesc sentimentul de libertate şi lipsă a greutăţii din apă. Este o senzaţie diferită, de vis. Am înotat alături de rechini. Cu tot cu coadă sunt mai lungă decât ei. Oamenii cred că sunt nebună dar mereu sunt înconjurată de o echipă de siguranţă”, a povestit ea.

Citeşte şi Monştrii mărilor: Creaturile gigantice care încă mai trăiesc în oceane FOTO

În prezent, ea călătoreşte prin lume ca sirenă profesinistă şi lucrează ca un conservator al oceanului. Ea s-a lăsat fotografiată de numeroşi.  Linden a colaborat cu fundaţii umanitare, fiind prezentă la mai multe strângeri de fonduri. Mai mult, ea a realizat un documentar pentru copii cu privire la viaţa marină. Celebrităţi importante, printre care Jessica Alba sau Justin Timberlake, au invitat-o să participe la petreceri private.

Citeşte şi Lume de poveste sub ape: Sculpturile expuse pe fundul oceanului, finalizate de natură FOTO