Sirenele au pornit din cauza unui avion din Belarus! Alertă de atac aerian, în toată Ucraina

Kievul a propus Minskului un pact de neagresiune, în contextul în care posibilitatea unei implicări în Războiul rus din Ucraina a Belarusului.

24 ian. 2023, 16:29
Sirenele au pornit din cauza unui avion din Belarus! Alertă de atac aerian, în toată Ucraina
Sunt peste 200.000 de morţi, iar sirenele de război nu se mai opresc

Sirenele au sunat marți în toată Ucraina, punându-i din nou în alertă pe ucraineni. Euan MacDonald, redactor-șef al publicației New Voice of Ukraine, a declarat că acestea au fost declanșate de un avion care a decolat din Belarus, potrivit Sky News. Autoritățile ucrainene nu au anunțat dacă există zone atacate cu rachete și drone.

Ucraina a propus Belarusului un pact de neagresiune, dezvăluie Lukaşenko

Kievul a propus Minskului un pact de neagresiune, în contextul în care posibilitatea unei implicări în Războiul rus din Ucraina a Belarusului – singurul aliat al Rusiei în Europa – îngrijorează atât Moscova, cât şi comunitatea internaţională, dezvăluie preşedintele belarus Aleksandr Lukaeşnko, relatează Reuters.

Serghei Lavrov, despre sfârșitul războiului din Ucraina: „Aranjamentul fusese aproape stabilit. Acum, nu se va încheia prea curând”
”Ei ne oferă un pact de neagresiune”, afirmă Lukaşenko, potrivit unei postări pe Telegram a agenţiei oficiale belaruse se presă Belta.

”Ne cer să nu luptăm împotriva Ucrainei în niciun fel şi ca trupele noastre să nu se ducă” în Ucraina, precizează el. Aleksandr Lukaşenko apreciază că acest demers al Kievului contravine încercărilor Ucrainei de a-şi consolida înarmarea – cu tancuri germane de tip Leopard 2 -, cu ajutorul aliaţilor săi din Occident.

”Nu ştiu de ce fac ucrainenii asta”, dă el asigurări. ”Pe de o parte, ei ne cer să nu luptăm împotriva Ucrainei sub nicio formă, să nu ne ducem forţele acolo. Ei propun semnarea unui pact de neagresiune. Pe de altă parte, ei pregătesc acest amestec exploziv şi îi înarmează”, pe ucraineni, declară el, potrivit Belta.

Război în Ucraina. Lovituri năprasnice din partea Rusiei, regiuni întregi în beznă şi frig la MINUS 10-15 grade C

Potrivit Belta, Aleksandr Lukaşenko a dezvăluit această propunere a Ucrainei la o reuniune cu oficiali guvernamentali şi reprezentanţi ai serviciilor de securitate.

”Polonia şi Lituania au înnebunit complet între timp”, consideră Aleksandr Lukaşenko. ”De ce au nevoie (să ameninţe)? N-am nicio idee. Deci, trebuie să răspundem ferm”, a subliniat el. ”Avem suficiente probleme în perimetrul nostru – atât în spaţiul aerian, cât şi la sol, cu (aşa-numita) frontieră verde. Avem suficiente probleme acolo. Să ne-ajute Dumnezeu să ţinem toate astea”, a declarat el.