Sirenele de război au sunat şi în vestul Ucrainei, la 80 km de graniţa cu Polonia. Panică la Lvov, mărturiile unui român

Sirenele au răsunat vineri dimineaţă în oraşul Lvov din vestul Ucrainei, informează Reuters, care citează martori oculari.

25 feb. 2022, 09:48
Sirenele de război au sunat şi în vestul Ucrainei, la 80 km de graniţa cu Polonia. Panică la Lvov, mărturiile unui român

Rusia a lansat joi o invazie pe scară largă a Ucrainei, iar Kievul a raportat zeci de morţi şi sute de răniţi. Capitala Kiev a fost atacată vineri dimineaţă, în timp ce o rachetă a lovit aeroportul din oraşul Rivne, în vestul Ucrainei, a anunţat primarul localităţii.

Printre altele, ministrul ucrainean de externe a declarat vineri că Kievul a suferit în timpul nopţii lovituri „îngrozitoare” din partea Rusiei.

Ultima dată când capitala noastră a trecut prin ceva asemănător a fost în 1941, când a fost atacată de Germania nazistă. Ucraina a învins acel demon şi îl va învinge şi pe acesta„, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

Mihai Daniel Leca, jucător la FC Lvov, declara joi că efectele invaziei ruseşti în Ucraina se văd şi în oraşul care se află, în vestul ţării, aproape de graniţa cu Polonia, chiar dacă nu au fost înregistrate lupte sau bombardamente.

Citeşte şi Războiul Rusia-Ucraina. Cel puţin 137 de ucraineni au fost ucişi, 13 dintre ei apărând Insula Şerpilor

De dimineaţă, am deschis Internetul şi 30 de mesaje, nu ştiam ce s-a întâmplat, am intrat repede pe ştiri şi am citit şi eu. Aseară m-am culcat liniştit şi când m-am trezit, atâtea ştiri, nu mai ştiam ce să înţeleg. Azi trebuia să facem antrenament şi apoi deplasarea la Oleksandria. Noi suntem mai feriţi aici, dar din câte văd e cam agitaţie şi pe aici. Văd multe maşini, multă lume pe la supermarketuri.

Mulţi dintre colegii mei încearcă să-şi aducă familiile aici, sunt mulţi care au familiile la Kiev sau la Odessa. Sunt vremuri grele, nu îmi imaginam să fie aşa când am venit în Ucraina. Familia mea nu e aici cu mine, sunt singur„, a declarat jucătorul, la ProX.

Citeşte şi Zelenski acuză Occidentul: „Ucraina a fost lăsată să se apere singură în faţa atacurilor ruseşti”