Siria: Bashar al-Assad afirmă că fotografia băieţelului de 5 ani scos din ruine este falsificată

Publicat: Joi, 20 Octombrie 2016 16:41 // Actualizat: Joi, 20 Octombrie 2016 16:47 // Sursa: romaniatv.net

Fotografia băieţelului sirian Omran Daqneesh, în vârstă de 5 ani, care a fost scos de sub dărâmături, după bombardamentele, pare să fi fost trucată, potrivit afirmaţiilor făcute de către preşedintele sirian Bashar al-Assad, într-un interviu televizat.

Foto: Associated Press

Preşedintele Bashar al-Assad a primit fotografia băiatului de 5 ani, din Alep, care scăpase cu viaţă după ce imobilul familiei se prăbuşise în timpul  bombardamentelor, de la un jurnalist elveţian care l-a intervievat într-o emisiune la televiziunea elveţiană SRF1.

Assad a afirmat că fotografia este "trucată" şi a spus despre jurnalist că acesta ar fi făcut un interviu tendenţios speculând acest caz. Preşedintele sirian a descris fotografia băiatului de 5 ani acoperit de moloz şi sânge stând într-o ambulanţă ca fiind "trucată".

În timpul interviului dur care a fost transmis la televiziune miercuri, moderatorul emisiunii l-a întrebat pe Assad dacă ar putea să-i arate o fotografie a băiatului, iar Assad a fost de acord.

În acel moment, moderatorul a scos fotografia din buzunarul hainei lui şi i-a arătat-o lui Assad, spunându-i: "Acest băiat a devenit imaginea războiului. Cred că şi dumneavoastră cunoaşteţi această fotografie. Numele lui este Omran şi are 5 ani. este plin de sânge. Este speriat şi şocat. Aveţi ceva de spus acestui băiat sau familiei lui?", l-a întrebat moderatorul pe preşedintele sirian.

Citeşte şi Siria: A intrat în vigoare armistiţiul umanitar decretat de Moscova

Bashar al-Assad a fost şocat de interviu şi de fotografia care a făcut înconjurul lumii. Singurul lucru pe care a putut să îl rostească a fost că fotografia "a fost trucată"...

Interviul realizat de jurnalistul elveţian "a fost mai mult decât o acuzaţie oficială împotriva lui Assad (...) Dar Assad nu pare să fi dat vreun semn de nelinişte sau discomfort la ceea ce se spune despre el, a mai spus jurnalistul. Acesta nu s-a lăsat intimidat şi i-a pus o întrebare şi mai dură: Vă gândiţi că lumea ar putea spune despre dumneavoastră că sunteţi un criminal de război?"

Neprimind vreun răspuns, moderatorul a continuat şirul întrebărilor: "Secretarul de Stat american, John Kerry, a spus despre dumneavoastră că sunteţi ca Adolf Hitler şi Saddam Hussein. Nu vă deranjează acest lucru?..."

Assad a răspuns că nu îl deranjează şi a negat faptul că ar fi fost implicat în bombardamentele asupra spitalelor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bashar Al Assad bombardamente dărâmături Omran Daqneesh ruine Siria
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H