Siria: Atac sinucigaş în apropierea unei secţii de poliţie din Damasc. O fetiţă de 9 ani s-a detonat UPDATE

O explozie puternică s-a produs vineri seara în apropierea unei secţii de poliţie din cartierul Midan al metropolei Damasc. O fetiţă de numai 9 ani s-a detonat în faţa secţiei de poliţie din Damasc.

16 dec. 2016, 15:26
Siria: Atac sinucigaş în apropierea unei secţii de poliţie din Damasc. O fetiţă de 9 ani s-a detonat UPDATE

Update 18:55 O femeie a murit şi trei poliţişti au fost răniţi

Update 18:47 Postul de televiziune Ikhbariya a difuzat imagini cu rămășițele unei fetițe și cu distrugerile din ceea ce jurnaliștii sirieni spun că este secția de poliție unde a avut loc atacul. Un  martor oculoar a declarat că o fetiță a intrat în secția de poliție, a cerut să fie lăsată să meargă la toaletă și apoi s-a aruncat în aer.

Update 18:45 Televiziunea de stat siriană a anunțat că ar fi fost vorba despre o fetiță în vârstă de aproximativ 9 ani care s-ar fi aruncat în aer într-o secție de poliție din cartierul rezidențial.

Primele informaţii vorbesc despre mai multe victime, însă, potrivit Reuters, acesta nu se cunoaşte cu exactitate.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a confirmat de asemenea că explozia s-a produs în cartierul Midan, Damasc.

Agenţia de presă SANA a informat că atacul s-a produs în apropiere de centrul Midanului, în vecinătatea unei pieţe mari care, de obicei, este aglomerată vinerea.

Citeşte şi Siria: Zeci de mii de persoane prinse în capcană, în estul Alepului

Numărul exploziilor în capitala siriană a scăzut dramatic în acest an datorită măsurilor de securitate severe luate de autorităţi în special în ceea ce priveşte punctele de control al vehiculelor, din jurul Damascului, pentru a împiedica infiltrarea teroriştilor.