Siria: Islamiştii atacă fief-urile preşedintelui Assad: Atacuri sinucigaşe şi cu maşini-capcană. 120 de morţi

O serie de atentate sinucigaşe şi cu maşini-capcană au lovit două dintre fiefurile guvernamentale ale preşedintelui Bashar al-Assad de pe coasta mediteraneană. Presa de stat a anunţat că sunt cel puţin 78 de morţi, iat potrivit unei alte surse, numărul morţilor ar fi de cel puţin 120.

23 mai 2016, 13:22

Presa de stat a anunţat că sunt cel puţin 78 de morţi, iat potrivit unei alte surse, numărul morţilor ar fi de cel puţin 120.

Patru atacuri cu bombă au vizat staţii de autobuz din oraşele Tartous şi Jableh, un oraş din nordul ţării care până recent fusese scutit de războiul civil din ţară, informează bbc.com.

O agenţie de presă care se pretinde a fi a Statului Islamic a informat că gruparea jihadistă s-ar afla în spatele acestor atacuri. Potrivit acesteia, militanţii islamişti ar fi vizat „adunările alawiţilor” – o sectă heterodoxă a Shia, de care aparţine şi preşedintele Bashar al-Assad.

Rusia- aliatul cheie al Siriei – are o bază navală în Tartous şi una aeriană în apropiere de Jableh, de unde a condus loviturile împotriva SI.