Statul Islamic a tăiat o rută strategică de aprovizionare între Homs şi Palmira

Statul Islamic (SI) a tăiat marți o rută strategică de aprovizionare între orașele siriene Homs și Palmira, la câteva săptămâni după ce armata a preluat controlul cetății antice de la gruparea jihadistă, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

11 mai 2016, 05:42
Statul Islamic a tăiat o rută strategică de aprovizionare între Homs şi Palmira

Potrivit OSDO, SI a reușit să taie ruta dintre Homs și Palmira în apropiere de aeroportul militar Tayfur, ca urmare a unui atac lansat pornind din estul orașului Homs.

Cele două orașe sunt controlate de către regimul lui Bashar Al-Assad după ce trupele sale, susținute de aviația rusă, au preluat de la jihadiști controlul Palmirei, înscrisă de UNESCO în patrimoniul mondial al umanității.

În opinia directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, tăierea rutei face parte din cel mai important atac al SI de când armata a preluat controlul Palmirei cu ajutorul rușilor pe 27 martie.

”Au avut loc lupte violente între forțele regimului și Daesh” (acronimul arab al Statului Islamic), a afirmat Abdel Rahman, precizând că jihadiștii ”au încercuit Palmira din toate părțile, cu excepția celei din sud-vest”, și că cea mai apropiată poziție a SI se află la 10 km de oraș.