Siria: Un angajat al Crucii Roşii a fost ucis într-un raid aerian. ONU a suspendat convoaiele umanitare

Un angajat al Crucii Roşii se numără printre victimele raidului terorist asupra convoaielor umanitare din Siria. ONU a suspendat trimiterea de convoaie umanitare în Siria, ca urmare a acestui atac.

20 sept. 2016, 09:42
Siria: Un angajat al Crucii Roşii a fost ucis într-un raid aerian. ONU a suspendat convoaiele umanitare

După câteva ore după sfârşitul armistiţiului, 18 camioane ale ONU şi ale Crucii Roşii au fost ţinta unui atac aerian al cărui autor nu a fost deocamdată identificat. Atacul s-a produs luni seara, a anunţat Crucea Roşie. Un angajat al Crucii Roşii a fost ucis în acest atac, după cum a anunţat organizaţia internaţională, marţi, potrivit Le Figaro. 

ONU a suspendat trimiterea de convoaie umanitare în Siria, în Alep, după raidul aerian care s-a soldat cu mai mulţi morţi, între care şi cea a angajatului Crucii Roşii siriene, a precizat organizaţie, marţi, purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite.

„Toate convoaiele au fost suspendate în aşteptarea unei noi evaluări a situaţiei de securitate” în Siria, a declarat, la Geneva, Jens Laerke, purtătorul de cuvânt al Biroului de coordonare a Afacerilor umanitare din cadrul ONU (Ocha).