Siropul care te scapă de pietrele la rinichi

Pietrele la rinichi (calculii renali) se dezvolta din saruri si minerale care sunt transportate de urina. Ele pot varia in dimensiune, de la cativa milimetri la cativa centimetri in diametru.

24 mai 2015, 10:15
Siropul care te scapă de pietrele la rinichi

Iata cum prepari acasa un sirop care curata rinichii, dizolva si elimina calculii renali. Cu toate acestea, vizita la medic este obligatorie si orice tratament alternativ trebuie discutat cu el, scrie bzi.ro.

Ingrediente
o cana sirop de artar sau 250 g de zahar brun
250 ml ulei de masline
250 g de lamaie (inclusiv coaja)
250 g radacina de patrunjel
250 g miere ecologica

Ceaiuri bune pentru infecţii urinare

Mod de preparare
Taie lamaile cu tot cu coaja in cubulete si mixeaza-le in blender. Adauga, apoi, celelelalte ingrediente si amesteca-le pana cand obtii o compozitie omogena. Pune bautura obtinuta intr-un recipient din sticla cu capac si pastreaz-o in frigider. Trebuie sa iei cate o lingurita din acest sirop in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Bea amestecul cu apa din abundenta.

Cum actioneaza tratamentul
Acidul citric din lamai si alte citrice (a nu se confunda cu vitamina C sau acidul ascorbic) inhiba formarea pietrelor si le sparge in bucati mici pe cele deja formate. Acesta actioneaza in moduri diferite. Citratul leaga calciul din urina, in felul acesta se reduce cantitatea de calciu disponibila pentru a forma pietrele de oxalat de calciu.

De asemenea, previne unirea micilor cristale de oxalat de calciu, care sunt deja in rinichi, in pietre mai mari. Si tot el face urina mai putin acida, inhiband astfel dezvoltarea atat a oxalatilor de calciu, cat si a pietrele din acid uric.

Radacina de patrunjel este un diuretic natural, care creste productia de urina. Aceasta va poate ajuta, de asemenea, la prevenirea infectiilor tractului urinar, care pot fi un efect secundar al pietrelor la rinichi.