Sistemele cardului de sănătate şi reţetei electronice au căzut din nou

Medicii de familie din Bucureşti tocmai au anunţat că sistemul cardului naţional de sănătate, dar şi cel al reţetei electronice nu funcţionează vineri, 8 iulie.

08 iul. 2016, 08:01
Sistemele cardului de sănătate şi reţetei electronice au căzut din nou

Cele două sisteme informatice, cel al cardului naţional de sănătate şi al reţetei electonice, s-au blocat din nou. De altfel, a devenit deja o regulă ca în zilele de vineri măcar unul dintre sistemele informatice ale CNAS să nu funcţioneze. Medicii de familie au semnalat CNAS în repetate rânduri această problemă şi au cerut, printre altele, ca mentenanţa sistemelor informatice să se facă ori noaptea, ori în zilele de sâmbătă sau duminică, potrivit economica.net.

Recent, CNAS a atribuit contractele pentru mentenanţa şi suportul tehnic al sistemului cardului naţional de sănătate şi al platformei informatice a asigurărilor de sănătate (PIAS) companiei SC Teamnet International SA. Valoarea totală a contractelor câştigate de Teamnet e de 22,3 milioane lei fără TVA şi sunt finanţate din banii Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, alimentat în proporţie covârşitoare din contribuţiile asiguraţilor la sănătate. Aşteptările medicilor de la câştigătorul acestor licitaţii sunt foarte mari, în contextul în care cele două sisteme au frecvent blocaje, cu repercusiuni însemnate asupra pacienţilor şi cabinetelor.

Citeşte şi 58% dintre medicii bucureşteni se confruntă cu până la 3 blocări pe săptămână ale sistemului cardului de sănătate