Sistemul informatic al CNAS este din nou funcţional după o întrerupere de 4 ore în care reţetele s-au eliberat offline

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este din nou funcţională după ce marţi dimineață, de la ora 7.00, a picat din cauza unor probleme tehnice. Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale s-au acordat/ s-au eliberat în regim offline.

07 nov. 2017, 07:58
Sistemul informatic al CNAS este din nou funcţional după o întrerupere de 4 ore în care reţetele s-au eliberat offline

Cardurile de sănătate nu au pot fi folosite marţi după dimineaţă, timp de patru ore, după ce Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a picat. Medicii de familie au fost nevoiți să prescrie rețetele off-line, ceea ce ia mai mult timp, motiv pentru care s-au format cozi la cabinetele medicilor de familie.

„Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art. 199 — 202 din HG 161/2016, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 361 — 364 din HG 206/2015, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

Nu este prima oară când Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate –  care cuprinde și sistemul informatic al cardului național de sănătate – nu funcționează.

Probleme au fost și luni, dar și vinerea trecută, a declarat, la Europa FM, președintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, Rodica Tănăsescu.