UPDATE. ING a rezolvat problema sistemului informatic. Clienţii pot face tranzacţii online şi cu cardul

Sistemul informatic al ING Bank România a devenit nefuncţional în timpul zilei de sâmbătă, în jurul orei 12.30, problema persistând mai multe ore. După miezul nopţii, ING Bank a anunţat că a remediat problemele tehnice, iar reţeaua de bancomate, sistemele de acceptare a cardurilor ING şi serviciul Home’Bank sunt din nou disponibile.

10 sept. 2016, 15:00
UPDATE. ING a rezolvat problema sistemului informatic. Clienţii pot face tranzacţii online şi cu cardul

UPDATE. Serviciile ING sunt funcţionale. Acum şi tranzacţiile cu cardul la comercianţi şi la bancomat sunt disponibile„, a precizat banca, într-o notă tranmisă News.ro.

Clienţii români ai băncii olandeze au semnalat sâmbătă după-amiază că nu pot folosi mai multe setvicii ale ING.

Cei care sună la bancă pentru a obţine informaţii au acces la un mesaj al unui robot telfonic: „În acest moment întâmpinăm op problemă tehnică  generală. Vă cerem scuze pentru situaţia creată şi vă asigurăm că specialiştii noştri o vor soluţiona în cel mai scurt timp posibil„.

Reprezentanţii băncii au precizat ulterior cauzele problemei.

Vă informăm că astăzi, 10 septembrie, orele 13.00, sistemul de stocare a datelor a început să genereze erori în operare. Ca urmare a acestei situaţii tehnice neprevăzute, atât reţeaua de ATM-uri, sistemele de acceptare a cardurilor ING, cât şi serviciul Home’Bank au devenit indisponibile„, a precizat banca, în documentul transmis presei.

Banca avea 866.000 de clienţi activi în România la finalul lui 2015, după ce a atras 96.000 de clienţi noi anul trecut.

ING este una dintre cele mai mari 10 bănci din România, aflându-se pe locul şapte la finalul anului 2015 după active, cu o cotă de piaţă de 6,3%.

UPDATE, ora 21.30. Comunicat ING: „Prima veste buna: serviciul Home’Bank a fost remediat si este disponibil. Continuam cu testarea solutiilor pentru celelalte servicii inca afectate. Vom continua sa va informam despre evolutia situatiei”.

UPDATE. La ora 20.05, ING a revenit cu un nou comunicat, în care anunţă că problemele persistă. „Va informam ca astazi la pranz, sistemul de stocare a datelor a inceput sa genereze erori in operare. Ca urmare a acestei situatii tehnice neprevazute, atat reteaua de ATM-uri, platile cu carduri, cat si serviciul Home’Bank au devenit indisponibile.

Lucram impreuna cu furnizorii sistemului afectat in regim de maxima urgenta pentru remedierea acestei situatii in cel mai scurt timp posibil. Aceasta problema tehnica nu a pus niciun moment in pericol banii clientilor, care sunt in deplina siguranta. va vom informa periodic cu privire la stadiul remedierii acestei situatii neplacute.

Ne cerem scuze pentru toate neplacerile create si va asiguram ca, impreuna cu furnizorul platformei tehnice afectate, tratam rezolvarea acestei probleme in regim de maxima prioritate„.

ŞTIREA INIŢIALĂ. ING Bank România a anunţat sâmbătă, în jurul orei 17.20, că se confruntă cu o problemă tehnică şi că sistemele sale informatice nu funţionează. „Pentru moment sistemele ING sunt nefuncţionale. Lucrăm cu viteză pentru remedierea lor. Ne cerem tuturor scuze pentru neplăcerile create! Vă ţinem la curent pe măsura ce restabilim funcţionalităţile” este mesajul publicat de bancă pe pagina sa de Facebook.

Clienţii ING care sună la Call Center-ul băncii sunt informaţi, printr-un mesaj automat, că ING Bank se confruntă cu o defecţiune tehnică generală. Mesajul nu oferă informaţii referitor la momentul în care se vor putea relua operaţiunile.

Tot pe pagina de Facebook a bănci clienţii şi-au exprimat nemulţumirile: „Nu merge nimic prin tot Bucureștiul, nici POS-uri, nici măcar ATM-urile voastre. Va durea mana sa dați un sms la clienți cu treaba asta? Am avut probleme și la supermarket și la benzinărie”, a scris un client, iar altul a postat: „De ce v-a luat așa de mult să scrieți anunțul ăsta care nu spune mai nimic? Ce înseamnă, concret, „probleme generale”? Vă rog să intrați în cât mai multe detalii. Încerc să-mi dau seama dacă banii mei sunt în siguranță și dacă nu cumva ar fi mai bine să îmi închid conturile și să mă mut la altă bancă. Când se vor remedia aceste „probleme generale”? Azi, mâine, la sfântu-așteaptă? Acest downtime va afecta în vreun fel activitatea bancară din săptămâna 12-16? Nu în ultimul rând: de ce vă pică sistemul atât de des? A fost picat complet de două ori într-o lună, sunt zile în care alertele prin sms nu funcționează deloc etc. Întrucât nu pot să-mi accesez banii, consider că merit răspunsuri detaliate la întrebările de mai sus. Liniile telefonice sunt ocupate, așadar vă rog să-mi răspundeți aici„.