Site-ul Antenei 3, folosit pentru a face bani din criptomonede. Surpriza pe care au avut-o utilizatorii

Secțiunea live a site-ului televiziunii de știri Antena 3 a încărcat automat, pentru câteva ore, un script coinhive care utilizează procesoarele utilizatorilor pentru a mâna criptomoneda Monero, o alternativă la Bitcoin, și care, practic, produce bani pentru cel care instalat extensia, informează profit.ro.

11 ian. 2018, 09:41
Site-ul Antenei 3, folosit pentru a face bani din criptomonede. Surpriza pe care au avut-o utilizatorii

Site-ul Antena 3 folosea, practic, dispozitivele utilizatorilor pentru a face bani din criptomonede, fără a-i anunța, deși nu este clar dacă decizia de a utiliza acest script aparține companiei care editează site-ul sau dacă acesta a fost atacat de hackeri. Script-ul a rulat pentru circa 4 ore între 10 și 11 ianuarie, până la aproximativ ora 2 dimineața.

Script-ul era vizibil în consola javascript din browser (deși în lista de procese a Windows apare doar consumul pe browser) și nu era blocat automat de extensii precum AdBlock. Era foarte agresiv în termeni de resurse utilizate, mai scrie profit.ro.

Script-ul nu rula și pe site-ul mare de știri antena3.ro, ci doar pe secțiunea live.

Criptomoneda Monero are o capitalizare de 6,3 miliarde de dolari, și un preț de 408 dolari per unitate, de la circa 12 dolari cu un an în urmă, lucru ce reflectă evoluția rapidă a criptomonedelor în ultima perioadă. Despre această monedă presa a scris recent că este minată de hackeri și trimisă în Coreea de Nord.