Site-ul CCR, atacat de hackeri. Valer Dorneanu: Am luat decizia să îl închidem. Pagina va trebui reconstruită

Publicat: Joi, 20 Iunie 2019 13:48 // Actualizat: Joi, 20 Iunie 2019 14:40 // Sursa: romaniatv.net

După ce autorităţile au anunţat că mai multe spitale din România au fost atacate de hackeri, şeful Curţii Constituționale a României, Valer Dorneanu, a anunțat că site-ul instituției pe care o conduce a fost atacat cibernetic.

"Am luat decizia să închidem site-ul. Am luat decizia să închidem pagina. Vom discuta cu cei care se ocupă de site, SRI și alte instituții de securitate și îl vom redeschide", a declarat Valer Dorneanu.

Valer Dorneanu a anunţat că pagina de internet a instituţiei va trebui reconstruită în urma atacului informatic de la finalul săptămânii trecute.

"Vineri, site-ul Curţii Constituţionale a fost spart, virusat. Începând de vineri, am închis pagina noastră de internet. (...) Efectele nu puteau fi decât cel mult de virusare, de comunicarea unor ştiri false. Va trebui, din păcate, să-l reconstruim şi nu este un lucru foarte simplu. Împreună cu consultarea serviciilor specializate - SRI, STS, care ne asigurau până acum mentenanţa acestuia - vom găsi modalitatea de a reconstrui pagina în cel mai scurt timp şi să o realimentăm cu toate datele necesare. Până atunci, deciziile noastre sunt comunicate în Monitorul Oficial, iar comunicarea cu societatea civilă va fi realizată direct prin site-urile mijloacelor de comunicare în masă care au relaţii cu noi şi le vom furniza toate datele necesare", a declarat Valer Dorneanu la ieşirea de la şedinţa de plen a Curţii.

El a adăugat că CCR se va adresa autorităţilor pentru a face cercetări.

"O să ne adresăm şi din punct de vedere penal, şi din punct de vedere tehnic autorităţilor competente să facă cercetările necesare, iar noi vom face demersurile pentru reconstruirea site-ului", a spus preşedintele CCR.

Pe 14 iunie, site-ul Curţii Constituţionale a României a fost ţinta unui atac informatic.

În locul paginii de start, cei care încercau să intre pe site-ul CCR puteau vedea mesajul "Hacked By laZy hAcker" şi o imagine cu un personaj dintr-o animaţie japoneză. De asemenea, toate funcţiile paginii erau suspendate.

Ulterior, pagina web generată de autorii atacului informatic a fost eliminată, însă site-ul CCR nu poate fi accesat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
atac cibernetic CCR site CCR Valer Dorneau
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H