Site-ul Gândul încearcă să acopere gafa lui Iohannis

Într-o aparentă încercare de a acoperi gafa lui Klaus Iohannis, în care candidatul ACL le-a transmis profesorilor care nu și-au permis să cumpere 6 case din salariu că au avut "ghinion", site-ul de știri Gândul, care a găzduit interviul cu Iohannis, îl atacă în schimb pe Victor Ponta pentru preluarea înregistrării și pentru criticarea acestei gafe pe contul său de Facebook.

16 oct. 2014, 11:48
Site-ul Gândul încearcă să acopere gafa lui Iohannis

Cei de la Gândul susțin că Victor Ponta încearcă să profite de gafa lui Iohannis, distribuind o înregistrare publicată de o altă entitate pe Youtube, fără acordul Gândul. Ceea ce nu specifică articolul din Gândul este că, pentru distribuirea unui clip publicat pe Youtube, nu este nevoie de citarea sursei, responsabil cu drepturile de autor fiind utilizatorul de Youtube care a încarcat înregistrarea.

Înregistrarea gafei lui Iohannis a fost publicată de pe contul de Youtube intitulat „Sustin Klaus Iohannis”, menționarea sursei fiind făcută în mod explicit: „Credit video: Gandul.info. No copyright infringement intended”. Practic, Gândul îl atacă pe Victor Ponta pentru simplul fapt că promovează această gafă, acesta nefiind responsabil cu publicarea clipului.

„Adevarul este ca lui Klaus Iohannis nu ii pasa de oamenii obisnuiti, cu probleme si griji. Mi se pare foarte urat sa spui ca profesorii care nu au sase case au avut «ghinion» in viata…”, a scris Victor Ponta pe Facebook.